sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Déjà vu -fiilis

Kuinkas monelle Lingon & Blåbär on tuttu merkki?

Meillä ekat L&B -vaatteet on ostettu joskus Isoveljen vauva-aikoina liki 13 vuotta sitten. Merkki taisi olla siihen aikaan ainoa kotimyyntinä myytävä lastenvaatemerkki ja ainakin minun mittapuuni mukaan tuolloin aika hintava. Pari tuttua ruotsinkielistä äitiä hurahti merkin vaatteisiin tuolloin ja Isoveljen taaperovaiheessa meillä taisi merkin vaatteita olla aika paljonkin. Neidillä en muista yhtäkään merkin vaatetta koskaan olleen ja viimeisillä L&B -kutsuilla muistaisin olleeni silloin, kun Neiti oli vielä vauva, eli kutakuinkin 9 vuotta sitten.

Blogeissa merkkiä en ole muistaakseni juurikaan nähnyt, eikä sitä silmiinin ole muutenkaan pitkään aikaan osunut. Luulin itseasiassa merkin olevan jo historiaa.
Tänä keväänä olen kuitenkin merkkiin törmännyt useampaankin otteeseen ja pari tuttua kollegani sekä lasten harrastuksista tuttu äiti on jopa aloittanut merkin myyjänä toimimisen. Eli Lingon & Blåbäriä on tänä keväänä tullut vähän joka tuutista.

Jos en olisi jo hyvissä ajoin tammikuussa sopinut tulevalle viikolle Pomp De lux -kutsuja, olisin saattanut "joutua" pitämään myös L&B -kutsut.  Kaksia kutsuja samalle keväälle ei nyt kuitenkaan kalenteriin mahdu.

Kuva lainattu täältä
 
Vuosikymmenen takaa minulle merkistä tuli mieleen merihenkisyys ja perusvärit. Ja kirkkaansiniset kukkakuosit. Ja isot L&B kangasmerkit.
Ja erityisesti hyvälaatuiset kankaat.
Silloin merkin vaatteet olivat minusta kivoja perusvaatteita ja nimenomaan pojille.
 
Nyt kun vuosien tauon jälkeen avasin kuvaston, näytti mallisto aika samalta, kuin silloin vuosia sitten. Vähän tuli sellainen déjà vu -olo. En tiedä onko se hyvä vai huono. Siistiä, ajatonta, aika klassista perusvaatetta. Meillä ehkä kuitenkin jo aika nähtyä.
Kuvat lainattu täältä ja täältä
 
Koska olen todella huono sanomaan ei ja taidan olla aika tunnettu lastenvaatehullutuksistani, sain kummaltakin tutulta kuvastot luettavaksi ja kun he parin päivän päästä kysyivät, löytyikö jotain, enhän tietystikään kehdannut olla tilaamatta..
 
Koska itselleni ei mallistosta syntynyt mitään pakko saada -juttuja, saivat Neiti ja Pikkuveli ihan itse valita mitä haluavat vai haluavatko mitään. Pikkuveli halusi kalapaidan, Neiti perhostunikan ja boleron. Bolero osoittautui onnistuneeksi ostokseksi, se on ollut jo ahkerassa käytössä. Kalapaitaakin on testattu, perhoset odottavat vielä lämpimämpiä kelejä.
 
Mitäs pidätte L&B uudesta mallistosta?
 
Ihanaa sunnuntaita,
täällä joutuu kohta lumitöihin, lunta on satanut koko aamun vinosyötöllä..:(

6 kommenttia:

 1. Kivat valinnat lapset ovat tehneet! Mulla on vähän samanaiset fiilikset merkin suhteen. Meillä on tainnut olla yksi ainoa vaate L&B:lta juurikin nyt täysi-ikäisellä isoveljellä silloin joskus. :-)

  PS. Just puhuttiin tyytyväisenä, että lumisade-ennusteet eivät ole täällä toteutuneet ja toivottavasti eivät toteudukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;) Nuo valitut taisivat olla malliston ainoat kivat..en usko, että merkistä tuöee mikään suosikki edelleenkään. Joku varmasti toki tykkää:)
   Täällä on lunta tullut koko armas päivä, ja näyttää tulevan edelleen..

   Poista
 2. Meillä on ollut muutama merkin vaate, mutta mitään hullaantumista merkkiin ei koskaan ole ollut eikä varmasti tulekkaan.... Onhan merkin vaatteet kuitenkin suht perus kauraa kovaan hintaan. Toki laatu näissä on hyvä, mutta esim. 21.5e yksivärisistä legginseistä on vähän turhan suolainen hinta vaikka laatu olisikin kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaset fiilikset siis siellä, aika lailla perusvaatetta ja hinta kyllä aika kova. Eikä mitään sellaista juttua, mihin erityisesti hullaantuisi.

   Poista
 3. Meilläkin 8v. tytöllä on tuollainen solmittava bolero (balettivillatakki tytön mielestä). Ostettiin vaan ihan huvikseen, mutta sillä onkin ollut ihan älyttömästi käyttöä. Sopii juhlaan, kouluun, mekkoihin, farkkuihin ja jopa jumppapukujen päälle lämmikkeeksi. Fanitetaan nykyään ;).

  - Anni A.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä bolero on myös ollut tosi ahkerassa käytössä ja on kyllä tosi monikäyttöinen! Meillä Neiti valitsi sen alunperin nimenomaan luisteluun trikoopaidan päälle (meillä siis luisteluvillatakki:) ), mutta monta muutakin menoa on nyt sillä menty! Pestykin on jo pariin otteeseen ja värit edelleenkin aivan priimat.

   Poista