keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Puhdistusvinkkejä..?

Meillä asustaa täällä pikkuinen taiteilija,
jolla on ilmeisesti paperi loppunut kesken.
Pitänee seuraavalla kauppareissulla ostaa lisää paperia..tai sitten vaan laittaa kynät piiloon..


Olemme tällä viikolla löytäneet aika monesta
ei-niin-mukavasta- paikasta
pikkuruisia piirustuksia,
tänä aamuna löytyi vähän isompi.
 
Keittiön sivupödän kaapistoa oli ehostettu uuteen uskoon.
 Punaisella kuulakärkikynällä.
Koitin sitä putsata usemmallakin aineella, tuloksetta.
 

 Nyt onkin ihan pakko laittaa kysely,
olisiko jollain tiedossa
kokemuksesta tai ihan muuten vaan
hyvä konsti saada petsatusta puupinnasta tuo kuulakärkikynä pois..?

 
Otetaan vastaan myös vinkkejä,
millä saada tuo pikku taiteilija tyytymään piirtelemään ihan vaan paperille?
 
Meidän perheessä tämä on ihan uusi ongelma,
isommat lapset ovat aina tyytyneet ihan paperiin.. 

24 kommenttia:

 1. Oletko koittanut taikasientä?Meillä se on auttanut just tuollaissa.Tosin joissakin on lähtenyt myös materiaalin väriä jotan kannattaa aloittaa ehkä varovasti testaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikasienestä ole kyllä kuullut, mutta sellaista meiltä ei löydy, pitääkin tutustua!

   Poista
 2. Voi apua! Mäkin olisin suositellut Taikasientä viimeisenä keinona, mutta aika pahaltahan tuo jälki näyttää... Sitten kun lapsestanne on kuoriutunut uusi Picasso, voit esitellä ovia maksua vastaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voi apua oli minunkin ensimmäinen reaktioni! Picassot ei ihan heti tulut mieleen, mutta ehkä pitäisi tosiaan jättää tuohon tulevaisuuden varalle;)

   Poista
 3. Meillä oli viime vuonna yksi taiteilija vauhdissa... suosittelen lämpimästi Universal stonea, postasin siitä putsaus-operaatiosta ;)

  http://vari-epa-suora.blogspot.fi/2012/04/universal-stone-ihmeaine.html

  Taikasieni vie yleensä mukanaan myös kiillon pinnasta eli jättää sellaiset mattaläntit vaikka väri ei kalusteesta lähtisikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Universal stonea meille hankittiin nyt vastaisuuden varalle:) Tällä kertaa mies sai taiteen pois mikrokuituliinalla, fairylla ja ahkeralla hinkkaamisella.
   Hyvä tietää myös tuo taikasienestä, mielellään en halua sellaisia kiillottomia länttejä huonekaluihin. Minulla on paha pelko, että tämä Picasso ei lannistunut vielä, vaikka aikamoiset moitteet saikin..:)

   Poista
 4. Meillä asuu samanlainen taiteilija eli mielenkiinnolla seuraan puhdistusvinkkejä :) ja malttamattomana odotan hetkeä että pääsen esittelemään piirrettyjä ovia maksua vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etä muuallakin:) Meillä isot eivät ole taitelua harrastaneet muualle, kuin paperiin ja siksi olenkin nyt vähän ymmälläni täällä! Pääsylipputulot kelpaisivat myös tänne;)

   Poista
 5. Universal Stonea minäkin olisin suositellut. Sillä olen saanut jopa permanent-tussin pois pöydästä ja muutenkin käytän sitä tosi ahkerasti..

  VastaaPoista
 6. Meillä neiti 7v ajoittain edelleen taiteilee vääriin paikkoihin, nykyisin tyttö saa itse taikasienellä pyyhkiä teoksensa. Se on ehkä vähän hillinnyt huonekaluihin/seiniin piirtelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä pedagoginen lähestymistapa, pitää pistää korvan taakse, valitettavasti en tosiaan usko, että meillä tämä jää tähän..

   Poista
 7. Universal stone - tai sitten ihan tavallinen pyyhekumikin saattaa toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Universal stonea koitan seuraavaksi, mikäli tarvetta on. Pyyhekumista olen huomannut, että se vie herkästi kiillon pinnoista.

   Poista
 8. Mäpä käyn meidän lipastoa värittään illalla ja kokeilen putsata :D siis ei ollu vitsi vaan ihan oikeesti, meillä on sellasta sekundaa tuolla yläkerrassa ikean ylijäämistä nii uskaltaa testaa millä lähtis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, älä nyt vaan mene testailemaan!! tai tietysti voisit sitten pitää näyttelyn ;)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, luulen, että koitan seuraavaksi Universal stonea.

   Poista
 10. Hammastahna :o)
  Meiltä löytyi kuvitusta rappusista ja hyvin lähti. Netin neuvoissa sanottiin, ettei saisi muilla aineilla kokeilla ensin, mutta lähti hyvin, vaikka mies oli ehtinyt ensin hinkaamaan ties millä puhdistusaineella.
  Muistaa vaan ostaa ihan valkoista hammastahnaa, eikä niitä geelimäisiä neon värisiä :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammastahnaa olen aiemmin jonkun muunkin kuullut suosittelevan, pitää pistää tulevaisuuden varalle korvan taa.

   Poista
 11. Universal Stone...irrottaa...."nimimerkillä kokemusta omaava"...kundit väritti tusseilla ja väriliiduilla ja mitähän kaikkea kyniä nyt siinä taideteoksessa olikaan niin vessan oven yläkerrasta...sain puhtaaksi kaikki...tai no oli mulla kaksi hyvin nöyrää ja avuliasta apulaista siinä hommassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on saanut aikalailla suosituksia, kokeilen seuraavaksi sitä (vaikka toivon tietysti, että ei tarvitsisi..) Ja meilläkin otetaan poika puhdistushomman mukaan, mikäli tarvetta ilmaantuu..

   Poista
 12. Taikasieni vie tosiaan kiillon kalusteen pinnasta, en suosittele sen käyttöä millään pinnalla. Toivottavasti lähtee, meillä irronnut ihan fairylla.

  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikasieni taitaa olla sellainen, täytyy olla sen kanssa varovainen siis. Fairy toimi meilläkin, reilun hankauksen ja mikrokuituliinan kanssa.

   Poista