lauantai 30. marraskuuta 2013

Label Yourself

Minun pitää tehdä yksi aika nolo tunnustus, olen vielä kolmen lapsenkin jälkeen ehkä maailman laiskin nimikoimaan lasten vaatteita ja tavaroita. Asiasta olen vuosien varrella saanut useasti kuulla tarhan tädeiltä ja usein olemme joutuneet etsimän kissojen ja koirien kanssa lasten vaatteita, kun ne on vaihtunut jonkun kaverin kanssa tai muuten vaan kadonneet jäljettömiin. Monesti se nimikointi olisi helpottanut etsintää ja löytämistä..


Hädissäni olen aina tarpeen tullen kirjoittanut nimiä pesulappuihin ja minne milloinkin, usein joko laihoin tuloksin, nimikointi on kadonnut ekassa pesussa tai epäesteettisin tuloksin, musta tussi on levahtanut pesussa ja tahrinut vaatteen.


Isoveljen päiväkotiaikoina ostin kerran ompelutarvikekaupasta silitettävää kanttinauhaa, johon kirjoitin nimen, mutta innostus loppui aika lyhyeen. Kanttinauhassa tiivistyi yhteen nuo samat ominaisuudet, se joko irtosi pesussa jos sinne asti edes kesti vaatteessa,  kynänjälki katosi tai sitten se levisi vaatteeseen. Luovuin siis koko puuhasta.


Sain jokin aikaa sitten yhteydenoton IKAST ETIKETiltä, josko haluaisimme kokeilla heidän nimikointiin tarkoitettuja tuotteitaan. Voitte varmaan kuvitella, että todellakin oli iloissani mahdollisuudesta kokeilla tyylikkäitä ja käytännöllisiä nimikointituotteita!

Valitsin testaukseen Stikins -nimilappuja sekä nimikointinauhoja silitettävällä taustalla.


Stikins -nimilaput ovat valkoisia, ohuita ja joustavia muovisia tarroja, joihin voi valita haluamansa tekstin. Niiden pitäisi pysyä monissa materiaaleissa, niin kankaassa kuin muovissakin. Meillä niitä on nyt liimailtu mm. harkkajuomapulloon kaikilla tytöillä on kätevästi samanlaiset.., saappaiden sisäpinnalle ja pariin ulkotakkiin, johon silitettäviä nauhoja en saanut pysymään. Tarra tuntuu ottavan aika hanakasti kiinni alustaan ja saappaissa laput ovat ainakin nyt reilun viikon ahkeran käytön jälkeen vielä paikoillaan. Takkeja en ole vielä pessyt, joten pesunkestosta ei ole kokemusta. Juomapullo on pyörinyt koneessa jo useamman kerran ja lappu on tiukasti paikoillaan.


Nimikointinauhassa on vaihtoehtoja niin värin, leveyden, tekstityypin ja kuvioidenkin suhteen.  Nauhaan voi valita myös taustan, joka mahdollistaa nauhan kiinnityksen silittämällä.  Me valitsimme yhdessä nauhan ja fontin värin (tumman harmaa ja hopea), tekstin, sekä kuvion tekstin molemmille puolille (kompromissi -aurinko). Nauha näyttää minusta tosi kivalle.


Ohjeessa sanotaan, että nauha pitäisi silittää kolmella pisteellä, mutta se näytti kiinnittyvän kivasti myös kahdella pisteellä. Ommellakin sen toki saa, mutta minun tapauksessani se ei ole ihan ensimmäinen vaihtoehto.


Koitin pariin takkiin yhdellä pisteellä, mutta sillä nauhan liima ei lämmennyt kunnolla ja reunat jäivät repsottamaan ikävästi. Toivotaan, että Neidin valkoisessa harkkatakissa nauha hetken pysyy, samaa takkia saman kokoisena kun on samassa pukukopissa seitsemällä muullakin.. Tosin meidän Neidin takin tunnistaa ehkä vähiten valkoisesta väristä muutenkin..


Aika harvassa puuvillavaatteessakaan on kolmen pisteen silitys sallittu ja kahden pisteen silityksellä vähänkään karkeakuvioisemmalle kankaalle sai kahdella pisteellä aika pitkään silittää, että tarra otti kunnolla kiinni. Mielenkiinnolla odotan, miten tarra kestää pesun esimerkiksi tässä sinisessä hupparissa.


Sileään trikooseen kahdella pisteellä nauha tarrasi hyvin kiinni. Kolmella pisteellä silitettäessä nauha tarttuu varmasti todella hyvin.


Mielenkiinnolla jään seuraamaan, kuinka nauhat pysyvät pesuissa, palaan varmasti raportoimaan asiasta jossain vaiheessa. Tarhatädeiltä sain jo positiivista palautetta, heti oli huomattu ja erikseen vielä oikein miehelle mainittu, että Pikkuveljen vaatteet oli NIMIKOITU:)

Miten muilla vaatteiden nimikointi hoituu?
 
Onko jollain näistä
Ikastin nimikointituotteista kokemuksia?

7 kommenttia:

 1. Me saatiin kanssa joskus muutama kuukausi sitten noita Ikastin tarroja ja olen kyllä ollut tyytyväinen, lisäksi käytetään myös Name Bubbles -tarroja. Meillä jäisi kyllä taatusti vaatteet nimikoimatta jos ei olisi näitä tarroja joku fiksu keksinyt. Nimittäin yleensä uuteen, nimikoimattomaan vaatteeseen läväytän tuon tarran vain hetkeä ennen kuin vaate lähtee pojan päällä päiväkotiin. Sen verran laiskaa sorttia olen että silitettävät yms. jäisivät laittamatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teillä on hyviä kokemuksia näistä Ikastin tarroista. Noista toisista en ole kuullutkaan. Joku todellakin on ollut fiksu, kun on nuo tarrat keksinyt! Meillä mennään vähän samalla lailla, vaatteet nimikoidaan (siis ennen ei juuri ole nimikoitu..) vasta kun ne melkeinpä ovat jo päällä. Toisaalta tykkään silittämisestä, joten jos ne siinä samalla muistaisin laittaa, olisivat paikoillaan jo valmiina.

   Poista
 2. Mä kuvittelin sen kriittisimmän nimikointivaiheen olevan päiväkotikaudella, mutta hah! vaikka tuo meidän 10-vuotias ei todellakaan ole sieltä huolimattomimmasta päästä, on kyllä aina jotkut hanskat ja pipo hukassa. Eniten kirpaisee se about kaksi kertaa pidetty me&i-huppari, joka katosi teille tietymättömille - ehkä nimikointi olisi auttanut, ehkä ei, mutta nyt ei liene mitään toivoa löytää sitä enää koskaan. Ja jos niin ikävästi haluaa ajatella, että joku tahallaan ottaisi toisen omaisuutta, uskon että nimikointi on siihenkin edes pieni kynnys lisää.

  Silitettäviä lappuja on varmaan vieläkin jossakin tallella sieltä yhdeksän vuoden takaa (ja ne kyllä kestävät pesua hyvin), mutta nyt nuo Stikins-tarrat kuulostivat _erittäin_ houkuttelevilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuumasta toimeen: kävin samantien tekemässä tilauksenkin!

   Poista
  2. Minäkin oikeasti luuiin jossain vaiheessa, että koululaiset jo huolehtivat tavaroistaan, eikä niitä tarvitse merkkailla, mutta sitten Neiti meni kouluun ja tavarat jatkoivat katoamistaan. Koulusta ei asiasta vaan enää huomautella samalla lailla kuin tarhassa;) Eli meillä Isoveli pitää todella tarkasti tavaroistaan huolta, nuo kaksi nuorempaa eivät sitten yhtään. Meillä olisi jouduttu varmaankin ostamaan ainakin kolme takkia ja lukemattomia hanskoja ja pipoja vähemmän, jos olisin aiemmin ollut vähän reippaampi nimikoija. Nyt on kaikki Neidin vermeet laputettu;) Uskon myös, että se ei ehkä estä sitä katoamista, mutta löytyminen on helpompaa ja varmaan nimikoitu vaate houkuttaa vähemmän "vahingosssa" ottamisia.
   Olit muuten aika nopea:)

   Poista
  3. Mä olen nopea, aika usein vähän liiankin - etenkin näissä nettishoppailuun liittyvissä asioissa... Mutta nyt meni kyllä ihan hyvään tarkoitukseen!

   Poista
  4. Nettishoppailu on kyllä aika vaarallista, jos on liian nopea;)

   Poista