sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Viikonlopun herkut

Kulunut viikko oli sen verran vauhdikas, etten juurikaan ehtinyt koneella aikaani viettämään, enkä saanut tännekään laitettua maistiaisia meidän isänpäiväherkuistamme.


Arvaattekin varmaan, että asialla oli taas ihana Isoveli. Hänen isänpäivälahjansa oli isän muonitus koko päivän. Äitikin sai samalla vähän niinkuin lahjan..:)


Aamu alkoi lettujenpaistolla ja leivän lämmityksellä. Isä oli Pikkuveljen kanssa jäähallilla kukonlaulun aikaan ja kun he tulivat kotiin, heitä odotti valmis aamiaspöytä. Tämä on minusta erityisen kunnioitettava saavutus teini-iän kynnyksellä olevalta Isoveljeltä, hän kun on oikeasti maailman aamu-unisin ja normaali viikonlopun heräämisaika on lähempänä iltapäivää, kuin aamua.

Alunperin kunnianhimoinen sunnitelma oli paistaa myös sämpylöitä, mutta Äiti oli unohtanut ostaa edellisenä päivänä hiivan, joten turvauduimme kaupantädin pieneen apuun.


Päivällä olimme Isovanhempien kanssa porukalla Isänpäivälounaalla, mutta päivällinen valmistui Isoveljen toimesta. Alusta loppuun.


Jauheliha jalostui lihapulliksi, perunat muusiksi ja kastiketta ja salaattiakin saatiin.

 
Päivällisellä lapsilla oli sen verran kova nälkä Lounasruoka ei ollut ihan lasten suosikkia.., että koko annosta en ehtinyt ikuistaa.
 
 
Ruoka oli todella hyvää ja taatusti rakkaudella valmistettua. Paras kiitos taisi Isoveljelle tulla illalla Neidiltä. Neiti kävi napsimassa  ylijääneitä lihapullia useamman kerran jääkaapista. Neiti on tunnetusti ollut aina huono syömään ja hyvin kriittinen ruuan suhteen, hän ei ole koskaan suostunut syönyt minun tekemiäni lihapullia. Isoveljelle hän kommentoi, sä voitkin sitten alkaa kokkaamaan joka päivä, niin mäkin saan kunnon ruokaa. Voitaisko tehdä heti ens viikonloppuna taas lihapullia :)


Sunnuntaina onkin luvassa taas Isoveljen kokkausvuoro.  
Kauppalistaan hän oli kirjoittanut
 
jauhelihaa, paseerattua tomaattia, sipulia,
valkosipulia, porkkanaa, selleriä, tagliatellea,
pekonia, parmesaania ja laakerinlehtiä.
 
Mitäköhän me saadaan..?

4 kommenttia:

 1. On siellä reipas poika. Ihanat herkut tehnyt, vesi herahti kielelle tuota lettupinoa katsellessa.

  VastaaPoista
 2. Reipas poika :) Ja ihana pikkusisko ;)

  VastaaPoista
 3. Voi mitä ihanaa hemmottelua mennä valmiiseen pöytään!
  Kyllä on reipas poika! :)

  VastaaPoista
 4. Souliina: Kyllä meiltä löytyy nykyään aika reipas poika, ainakin jossain asioissa..:) Herkut oliva kyllä vertaansa vailla ja letut hyviä;)

  Jussi ja Marju: Poika on kyllä reipastunut ja ihanaa, että on innostunut ruuanlaitoista. Ja Pikkusisko on hauska, ainakin rehellinen;)

  Christina: Oli todellakin hemmottelua sekä Isälle että äidille (okei, tiskit ja jälkien siivoaminen jäi minulle..) Mutta todella pitää antaa täydet pisteet pojalle!

  VastaaPoista