lauantai 2. marraskuuta 2013

Herkullinen kurpitsa

Minulle tämän viikonlopun juhla on edelleen pyhäinpäivä, en ole koskaan oikein innostunut Halloweenin ympärillä olevasta hössötyksestä tai krääsästä, vaikka lasten myötä niitä meilläkin on nähty. Halloweenkurpitsat ovat kuitenkin aika hauskoja ja sellainen meillä on monena vuonna terassilla möllöttänyt.


Yleensä olemme saaneet kurpitsan isovanhemmilta valmiiksi kaiverrettuna ja se on vain laitettu paikoilleen vahtimaan terassia. Tänäkin vuonna kurpitsa tuli tuttuun tapaan isovanhemmilta, mutta tällä kertaa toimitus ei sisältänyt kuin kurpitsan, kaiverrus jäi meidän huoleksemme.


Kuvittelin jostain syystä, että kaiverrus on ihan helppoa, mutta kyllä siihen saikin muutaman tovin ja aika kasan erilaisia työvälineitä käyttää. Kovan ähräämisen jälkeen kurpitsasta tuli ihan kelvollisen näköinen, design on lasten käsialaa;)


Koska kurpitsa kerran tuli kaiverrettua tyhjäksi, päätin kokeilla sisuksien jalostamista. Paahdoin sisukset uunissa ja tein siitä sosetta, josta osan laitoin pakastimeen odottamaan ja osasta tein kurpitsapiirakan.


Kurpitsapiirakan tein Hesarin ohjetta vähän soveltaen ja hyvää tuli. Jopa kaikkea kohtaan epäluuloiset lapset maistoivat sitä ja nyt on jo lähes koko piirakka huvennut parempiin suihin.
Ehkä tilaamme ensikin vuonna kurpitsan kokonaisena ;)

RAUHALLISTA PYHÄINPÄIVÄÄ KAIKILLE!

4 kommenttia:

 1. vautsi, hieno on! Meidänkin täytyis joskus kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, design on tosiaan kokonaan lasten käsialaa, itse en siitä varmaan noin hauskaa olisi saanut:)

   Poista
 2. Waude! Meillä kurpitsan sisältö meni vähän epä-ekologisemmin.. roskikseen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan mitään tuollaisesta perus-kurpitsasta leiponut, joten jos en olisi tuota kurpitsapiirakan ideaa jostain blogista hetki sitten bongannut, olisi meilläkin sisälmykset varmaan roskiin menneet. Mutta tosi hyvää oli ja ehdottomasti kannattaa ensi vuonna kokeilla jalostaa sisälmystä!

   Poista