keskiviikko 17. joulukuuta 2014

17.LUUKKU: Aina ei kaikki mene ihan putkeen

Blogeista ja netin ihmeellisestä maailmasta löytyy nykyään aivan mielettömän ihania ja kivoja ideoita vaikka mihin. Minullakin on monta ideaa jouluun löytynyt netistä. ainoa paha puoli ideoissa on se, että ne eivät aina itsellä sujukaan ihan niinkuin alunperin on ajatellut.Tällainen vähän väemmän onnistunut projekti löytyy täältä tällekin joululle..Tarkoituksenani oli tehdä ihan normaalista taikataikinasta (jauhoja, suolaa, vettä ja öljyä) piparimuoteila kivoja ohuita koristeita kuuseen, koristeeksi ja pakettien päälle.


Tarkoituksenani oli maalitussilla kirjoittaa koristeisiin paketinsaajan nimi tai koristeisiin muuta kivaa.
Taikataikina tuola perusohjeella on ollut minusta aina toimiva ja siitä ollaan usein kaikkia pieniä juttuja askarreltu lasten kanssa. Pinta on kuivuttuaankin ollut sopivan tasainen, että kirjoitus onnistuu siihen."Leivoimme" jo marraskuun lopulla satsin taikataikinaa ja innolla teimme siitä tähtiä ja lumihiutaleita. Tekovaiheessa lauantai-iltana huomasin, että tavallinen suola oli aivan loppu, mutta merisuolaa kaapissa oli iso purkki. Laitoin sitä siis taikinaan.Eipä olisi pitänyt laittaa..merisuola ei liuennutkaan taikinaan kunnolla, vaan kuivumisen jälkeen näkyy ikävinä kiteinä pinnassa. Tikinassa kiteet eivät tuntuneet mitenkään normaalista poikkeavalta, mutta valmiit tuotokset ovat vähän turhan rouheita:)Merisuola teki myös taikinasta hauraampaa, joten suloiset lumitähdet hajosivat kaikki ohuista sakaroistaan. Eli kirjoitukset pintaan sain unohtaa, samoin lumihiutaleet kuusenkoristeiksi.Ihan hyödyttömiksi tähdet eivät sentään jääneet, olen niitä nyt laittanut tehtyjen pakettien päälle koristeeksi karkkikeppien kanssa ja kyllä jokunen kuuseenkin pääsee.Pikkuveljen oma leivontaprojekti, kuuset onnistuivat rakeisesta taikinasta huolimatta. Vihreä on maalattu vesiväreillä ja hänen ikioma tonttuasetelmansa odottaa vielä vähän käpyjä ja kuuset kimalleliimaa ja latvatähteä.Millaisia askarteluja teillä ollaan jouluksi tehty?

14 kommenttia:

 1. Nyt olet kyllä liian kriittinen. Mielestäni tähdet ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos;) Ehkä se, että olin ajatellut lopputuloksen erilaiseksi, sai harmituksen aikaan..

   Poista
 2. Tuolla taikataikinalla mekin teimme koristeita, käy ihmeessä kurkkimassa meillä http://marjakuja.blogspot.fi/2014/12/ihanaista-taikataikinaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tulla kurkkimaan, viikko on ollut niin kiireinen, etten ole ehtinyt käydä edes oman blogin kommentteihin vastailemassa, saati muiden blogeissa. Onneksi loma alkoi ja suurin kiire on ohi!

   Poista
 3. Hih, voisin kuvitella itsellekin käyvän juuri noin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ihana kuulla, etten ole ainoa, jolle sattuu ja tapahtuu!

   Poista
 4. Oi miten kauniita. Meidän pikkutytöt askartelevat ja tämä äiti ei ole lasten sanojen mukaan kovin askartelevainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiia! Ihania nuo lapset, kommentit ovat monesti NIIN hauskoja;) Meillä alkaa myäs tuo tytär mennä taidoissaan äidin ohi ja olenkin pikkuhiljaa ulkoistanut juttuja hänelle;)

   Poista
 5. Hienoja on! Mun projekti meni kans tänää metsään ja aattelin kans kertoo siitä et ei ne leivontaideat aina olekaan nii hienoi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Miia! Pitääkin ajan kanssa tulla kurkkimaan sinun leipomusprojekteja, aina ei vaan voi onnistua..:)

   Poista
 6. No voih. Mutta rosoisuushan on nyt niin kovasti trendikästä. Sellaista vivahdettahan te haitte tähtiin eikös ;) Noista kuusista tulee varmasti myös hienot ja ne sopivat upeasti tuohon asetelmaan. Minä olen kerran testannut taikataikinaa, mutta resepti ei tainnut olla oikein hyvä. Ei onnannut meilläkään ne askartelut. Fimomassasta tein tähtiä ja se kävi kivuttomasti. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos myötötunnosta! Totta rosoisuus on nyt muotia ja päätinkin kääntää epäonnistumisen voitoksi, eiköhän noista jotain aikaan saada:) Meillä on aiemmat taikataikinat onnistuneet, mutta nyt kyllä harkitsen vakavasti siirtymistä tuohon fimoon:)

   Poista
 7. Vielä ei ole paljon ehtinyt tehdä, mutta kun omat ideat loppuu, niin haen täältä vinkkejä: https://www.facebook.com/groups/614163345298650/?fref=ts

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sitä vielä hyvin ehdi:) Kiitos vinkistä, liityinkin heti ryhmään!

   Poista