perjantai 19. joulukuuta 2014

19.LUUKKU: Perinteisempi ja överi

Meillä on ulko-ovessa aina jonkinlainen kauteen sopiva kranssi. Useimmiten teen tai tuunaan sen itse, joskus innostun ostamaankin jonkun. Kellarissa tosin on miehen mukaan jo liikaa kransseja säilössä.. Syksyllä tein pihlajasta kranssin, joka täällä blogissakin vilahti, ja vähän myöhemmin tuli kranssi vaahteranlehdistä.Jouluksi oveen on aina laitettu tietysti jouluinen kranssi ja viime vuosina se on ollut jonkinlainen havukranssi. Tänä vuonna minulla oli huimia ja hyvin innovatiivisia suunnitelmia, mutta onneksi oma isäni ystävällisesti ymmärsi, ettei tytär ehkä aina ole ihan realistinen suunnitelmiensa ja olemassaolevan ajan suhteen ja kieputti minulle upean katajakranssin.


Kranssi odottaan nyt koristeltuna joulusiivoa, jonka jälkeen laitan sen oveen toivottamaan joulun vieraat tervetulleiksi meille.


Eteisen yhdessä sisäovessa on myös usein jonkilainen pienempi kranssi tai koriste roikkumassa. Viime vuonna joulun alla Helsingissä Riviera Maisonin liikeessä käydessäni ihastuin aivan upeaan hopeiseen pallokranssiin. Kotiin sitä silloin en jaksanut raahata, kun olin liikkeellä julkisilla. Hintakin taisi olla aikamoinen.Tässä joulun alla on monessa blogissa näkynyt itsetehtyjä pallokransseja ja siitä se idea sitten lähti..

 
Ostettiin Neidin kanssa iso satsi erilaisia hopeisia palloja, leikattiin paksusta pakkauspahvista rinkula, joka päälystettiin foliolla. Sitten kuumaliimapyssy esille ja pienen ähräyksen jälkeen kranssi oli valmis:)
 
 
Design kuuluu oikeastaan kokonaan tyttärelle, hän oli todella innolla tekemässä kranssia. Osaksi varmaan siksi, että sovittiin, että kranssin loppusijoituspaikka on hänen huoneensa..
 
 
Nyt meiltä siis löytyy sekä perinteisempää että todella bling bling -osastoa. Muiden joulukoristeiden osalta luulen, että tuo perinteisempi linja on kuitenkin edelleen enemmistönä:)
 
 
 
Muistakaa osallistua joulukalenterin
käynnissäoleviin
mahtaviin arvontoihin
sekä

10 kommenttia:

 1. Vau miten kauniita molemmat! Oliko pallokranssi vaikea tehdä? Vaatiko paljon etukäteisasettelua vai aloitteko vain liimailla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Pallokranssi oli tosi helppo tehdä, me ainakin vaan liimailtiin;) Isommat laitettiin ensi ja sitten paikkailtiin pienillä.

   Poista
 2. Kauniit kranssit <3 Näitä alimmasia on tosiaan näkynyt aika paljon varsinkin facessa, mutta tämä on kertakaikkisen ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Pallokransseja on tosiaan näkynyt vähän siellä sun täällä aika paljon, taitaa olla nyt kovin pop;)

   Poista
 3. Upeat kranssit! Havukranssi sopii hienosti ulko-oveen, pallokranssi puolestaan tuo
  juhlan tuntua tupaan. Onneksi et ostanut kranssia Hesasta, tuo teidän tekemänne
  on ihan kymppi plus!

  Tunnelmallista perjantai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Teija <3! Havukranssi on sopivan klassinen ulko-oveen ja tuo pallokranssi tosian tuo vähän juhlaa:) Se Hesan kranssi oli tosi kallis, joten olen nyt ihan tyytyväinen, etten sitä ostanut.
   Ihanaa viikonloppua teille!

   Poista
 4. Hieno kranssi. <3 Haluaisin osata tehdä myös :) Iloista viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo oli helppo tehdä, kunnia kuuluu kyllä meillä tuolle tyttärelle, joka on nykyään paljon kätevämpi käsistään, kuin äitinsä;)
   Iloista viikonloppua myös sinne!

   Poista
 5. Todella upea tuo pallokranssi. Voisinpa tehdä ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kranssi on helppo tehdä, joten ehtii vielä vaikka täksi jouluksi:)

   Poista