sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Jotain uutta ja paljon vanhaa

Tämän kauden juhlavaatteet Neidillä ovat pääosin vanhaa varastoa.
Vaikka kasvu on ollut aika hurjaa, monet juhlamekot ovat sen mallisia, että menevät monta kautta. Sinänsä hyvä, koska käyttökertoja on kohtuullisen vähän.
Toisaalta se on vähän huonokin, kun mikään ei jää pieneksi ja uusia tulee kuitenkin ostettua .. Kaappi alkaa uhkaavasti täyttyä ja äidin silmä alkaa joihinkin jo kyllästyä.

Uusien ostamista olen nyt koittanut vähän rajoittaa, näitä juhlavaatteita kun ei oikeasti niin montaa per kausi tarvita ja asustamalla joka kyllä ei todellakaan ole paras puoleni saa samasta asusta loihditua erinäköisen asun moneen juhlaan. Siis mikäli tämän taitaa.
Tästä loistava esimerkki löytyy citymamilta. Siinä olisi minulle tavoitetta!

Yksi ehdoton neidin suosikeista, joihin alan jo vähitellen kyllästyä, on Monnalisan klassinen ruutumekko. Tällä juhlittiin tällä viikolla koulun itsenäisyysjuhlat. Tämä on käytössä jo kolmatta kautta, joten käyttöikää on tullut ihan kivasti.

 
Hameita Neiti ei juurikaan syksyn aikana ole käyttänyt. Juhlavia hameita kaapista löytyi aika monta ja ne menevät vielä kivasti. Monesta hameesta yläosat ovat jääneet pieneksi, mutta pariin löytyi vielä sopiva yläosa.

Viime kevään aleista ostetut pari mekkoa oli alunperin tarkoitettu kevääksi/kesään, mutta materiaali olikin aika talvista ja ne menevät nyt sopivasti joulun juhliin.

Ainoa uusi mekko tähän kauteen on Monnalisan musta mekko. Neiti ja äiti on ihastunut näihin Monnalisan mekkoihin, joissa yläosa on mukavaa trikoota ja alaosa juhlavampi, kevyellä tyllillä vuorattu.

Onhan näitä yhdelle tytölle taas kertynyt, vaikka edistystä on tapahtunut. Viime kaudella taisi juhlamekkoja olla yli kymmenen:) Poikien kohdalla on karsiminen onnistunut vähän paremmin, niihin palaan pikapuoliin.

Aurinkoista sunnuntaita kaikille! 

3 kommenttia:

 1. Meillä ollaan edelleen jonkinlaisessa juhlavaateangstissa. Jos päälle saa jotkut vähän siistimmät housut ja edes ruudullisen kauluspaidan, joudun julistamaan tavoitteen saavutetuksi. Menneet ovat, jolloin poikien päälle sai pukea kauniita neuleita, slipovereja ja jopa "suorat housut" :(

  Kiva, että jollain on kaunista varustusta. Mutta tytöt ovatkin eri maata juhlapukeutumisessa :)

  VastaaPoista
 2. Monnalisan trikoiset yläosat ja tyllialaosat on ihan parhaita, sellaisia sopivan ei-niin-juhlavia ja sopii aika moneen menoon. L:lla on tähän kauteen sellainen missä musta neule yläosa ja alaosa on mustapaljettibuffi. Ja kiitos muistuksesta, olin ihan unohtanut että meillä on toi eka ruutukuosi puolihameena, menisköhän se vielä, pitää sovittaa.

  Miten toi viime kautinen irtohihajuttu, onko siis mekko neuletta vai villakangasta? Entä hihojen matsku?

  VastaaPoista
 3. Rva Kepponen: eipä meilläkään pojat kovin paljon juhlavaatteista tykkää, Pikkuveli kuulostaa ihan teidän pojilta, kaikki, missä on jonkinsorttinen kauluksentapainenkaan aiheuttaa pukemisvastarintaa. Isoveljellä vähän vaihtelee, koulun itsenäisyysjuhlaan piti saada oiekin hienoa päälle, välillä menisi verkkareissa, jos saisi:)Ja juu, eipä meilläkään slipareita kovin helpolla kukaan pue:) Tytöt ovat selkeästi eri rotua tässä asiassa:)

  -Anni-: Juu, nuo Monnalisat ovat IHANIA, niitä tuntuu olevan vaan aika huonosti saatavilla mistään:( Kiva jos tästä oli hyötyä, samoin minäkin muistin sinun ansiostasi ne härpäkemekot syksyllä;) Tuo musta irtohihahame on kyllä trikoota, mutta oli kesäksi liian paksua Neidille ja hihat ovat jotain angoraa (ja vähän turhan isot..)

  VastaaPoista