torstai 10. lokakuuta 2013

Lattemamman haaste

Sain jo hyvän aikaa sitten ihanasta Lattemamman blogista kivan haasteen. Kiitos kovasta haasteesta Sofialle ja isot pahoittelut, että ehdin asiaan vasta nyt tarttua. Tämä syksy tuntuu taas jotenkin erityisen kiireiseltä, tai sitten sanonta ajan kulumisesta ja vanhenemisesta alkaa vaan konkretisoitua oikein kunnolla...

Minulla oli vakaa aikomus kuvittaa vastaukseni kivoilla otoksilla, mutta kamera on kyllä saanut viime viikkoina olla aika rauhassa, iltaisin, kun kotiin ehdin töiden ja harrastuskuljetusten jälkeen, ei ilman lisäsalamaa kunnon kuvia kyllä saa. Vastauksia olen kyllä ehtinyt miettiä, niinpä mennään nyt näillä:

1. Mitä teet ensimmäiseksi aamulla?

Olen aina ollut enemmän ilta-ihminen, mutta vanhemmiten huomaan olevani ensimmäisenä aamuisin hereillä ja nautin siitä, että saan hetken olla ihan yksikseni. Arkena lähden useimmiten ensimmäisenä ja nopean kaunistautumisen ja aamupalan jälkeen menen työpaikalle ja nautin vasta siellä rauhassa (sähköpostin äärellä) aamukahvin.
Viikonloppuisin nukumme vuoroaamuina miehen kanssa pitkään (Pikkuveli ei nuku koskaan pitkään) ja heräämisaamuina laitan Pikkuveljelle lastenohjelman päälle ja juon rauhassa kahvin ja usein leivon jotain nukkuvalle perheelle mikäli en ole jäähällilla. Nukkumisaamuina juon myös kahvin rauhassa ja loppupäivän olenkin paniikissa, kun en ehdi mitään..

2. Millainen musiikki nostattaa sinua?

Olen musiikin suhteen aika kaikkiruokainen ja kuuntelen musiikkia aika fiilispohjalta. Tällä hetkellä, kun kiire tuntuu oleva vähän elämän joka alueella, kuuntelen mielelläni klassista musiikkia.

3. Mikä on kaunein esineesi ja miksi se tuo sinulle iloa?

Tätä vastausta ei tarvinnut miettiä, minulle ehdottomasti kaunein esineeni on lähes aina kaulassani roikkuva koru, jonka olen saanut Pikkuveljen syntymän jälkeisenä äitienpäivänä. Oma rakas kolmikkoni kulkee aina mukanani ♥
Muiden silmiin koru ei ehkä ole kaunis, mutta minulle se merkitsee paljon. Ja tässä vuosien varrella koru on toiminut lukuisia kertoja hyvänä keskustelun aloittajana, moni on huomannut korun ja kysynyt lapsista.  
4. Minkä maan ruokakulttuuri kiehtoo sinua eniten?

Rakastan hyvää ruokaa ja pidän monen maan mauista. Jos yksi pitäisi valita, tällä hetkellä suosikki olisi varmasti Ranska. Seuraan nykyään vähän televisiosta mitään sarjoja, mutta hetki sitten tullutta Rachel Khoon ohjelmaa Pieni keittiö Pariisissa seurasin ja ihastuin taas enemmän ranskalaiseen keittiöön.

5. Kuka on suosikki elokuvaohjaajasi?

Heh, tähän minun on oikeastaan mahdotonta vastata, koska minulla on todella monta, hyvin eri tyyppistä lempielokuvaa ja olen oikeasti tosi huono nimissä, en kertakaikkiaan muista edes näyttelijöiden nimiä, saatikka ohjaajien ;)

6. Mikä kirja on vaikuttanut elämääsi?

Minulla on parikin kirjaa, joita voin syyttää tiettyjä asioita elämässäni, positiivisella tavalla toki. Lapuudesta voin nostaa vaikuttajaksi Astrid Lindgrenin kaikille tutun Peppi Pitkätossun, jota isäni ahkerasti minulle pienenä luki. Minusta oli hienoa, kun Pepin isä oli merikapteeni ja Peppikin lähti merille. Päätin jo pienenä, että haluan isona merikapteeniksi ja tein koulua käydessäni monta valintaa siihen suuntaan. Elämä kutenkin päätti toisin ja minusta ei koskaan tullut merikapteenia hyvä ehkä niin, olisin tainnut olla ensimmäinen naispuolinen sellainen.., tai Förilautturia, kuten Isäni ennusti, vaan jotain ihan muuta. Joitakin asioita elämääni on noiden valintojen kautta kuitenkin tuosta haaveesta jäänyt.

7. Onko sinulla suosikkia kuuluisista taiteilijoista? Entäpä joku tuntemattomampi johon kannattaa mielestäsi tutustua?

Taiteenkin suhteen olen hyvin kaikkiruokainen, kunhan on kyse klassisesta taiteesta, nykytaide tai moderni taide ei minua juurikaan innosta. Taide on minulle myös vähän fiiliskysymys. Kuuluisista taiteilijoista suosikeikseni voisin listata kaikki klassiset taiteilijat renessanssin ajalta alkaen. Nykytaiteilijoista pidän erityisesti Johanna Oraksesta.

8. Keräiletkö jotain?

Olen aiemminkin tunnustanut olevani kova hamsteri, huono heittämään mitään pois ja hyvä keräilemään kaikkea. Montaa asiaa en tunnusta keräileväni, mutta yhden hassun keräilykohteen voin nyt tunnustaa;) Olen pikkutytöstä asti keräillyt erilaisia Coca Cola -pulloja. Minulla oli aikoinaan aika mittavakin kokoelma lapsuudenkodin kirjahyllyssä se itseasiassa on edelleen vanhempieni ullakolla, mutta sattuneesta syystä se ei ole koskaan saanut meille muuttaa.
Keräilyharrastus on ollut unohduksissa ainakin vuosikymmenen, mutta arvatkaapa kuinka kävi, kun Stockalle tuli viime vuonna Gaultierin suunnittelema erikois-COCA COLA -pullo.. Työpöydälläni on jo kiva pieni kokoelman alku..


9. Haluaisitko jakaa yhden ihanan lapsuusmuistosi?

Lueskelin juuri viikonloppuna lasten kanssa vanhempieni luona omaa vauvakirjaa, jota oma äitini on ahkerasti täyttänyt itse en ole ihan niin ahkera valitettavasti ollut..Juttelimme vanhoista jutuista ja jouduin normaaliin tapaan vähän toimimaan erotuomarina, kun kaksi lapsista hyppi sohvilla ja töni toisiaan. Käskin lopettaa, ettei tule  isompia kolhuja. Muistin samassa omia syntymäpäviäni alle 10-vuotiaana. Silloin kauan sitten oli tapana pitää ihan pienet kotisynttärit ja monena vuonna minä - Juhannuksen onneton lapsi - en saanut niitäkään, kun kaikki olivat ehtineet karata mökeille ja lomareissuille. Yhtenä kesänä onnistuin kuitenkin saamaan kaverit paikalle ja muistan vieläkin sen riemuntunteen. Ohjelmassa oli tietysti kakunsyöntiä - metsämansikoista tehty kakku maistui taivaalliselle - ja seuraa johtajaa -leikki. Mukana oli naapurin poikia ja leikki tietysti yltyi jossain vaiheessa vähän turhan rajuksi, hypittiin sohvilla ja se päättyi arvatenkin vähän epäonnisesti. Naapurin nuorempi poika tippui sohvalta päälleen ja tuli iso vekki otsaan. Onneksi apu oli lähellä ja otsaan ommeltiin 5 tikkiä ja leikit jatkuivat. Kaikki muistelivat myöhemmin synttäreitä hauskoina ja naapurin poikakin sai vähän katu-uskottavuutta ;)  

10. Mikä sai sinut kirjoittamaan blogia?

Alunperin blogin kirjoittaminen alkoi enemmänkin mielijohteesta, oli tutustunut aiemmin lastenvaatteita käsitteleviin blogeihin ja tajusin saavani niistä mahtavaa "vertaistukea" lastenvaatehömpötyksiini. Päätin koittaa, miltä tuntuisi kirjoitaa omaa ja tällä tiellä edelleen olen, yli kolmen vuoden jälkeen.


Haasteessa taisi olla ohjeena keksiä itse uudet kysymykset ja haastaa mukaan uusia kivoja blogeja. Lattemamman kysymykset olivat niin kivat, että laitan haasteen eteenpäin samoilla kysymyksillä seuraaville kivoille ja ehdottomasti tutustumisenarvoisille blogeille:10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva, jään innolla odottelmaan sinun vastauksiasi :)

   Poista
 2. Kiitos, lähden tottakai mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tulen heti kurkkimaan vastauksiasi;)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, tartun tähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jään innolla odottelemaan myös sinun vastauksiasi!

   Poista
 4. Voi kuinka liikkis tuo sinun korusi on <3

  Kiitos, toki otan haasteen vastaan! Ja koitan tehdä pian ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Se on kyllä aika hauska minustakin (tosin näköjään kamalan tummunut, huomasin vasta noista kuvista asian, se kun kiikkuu lähes aina kaulalla!)
   Innolla jään odottelemaan sinunkin vastauksiasi!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Sofia kivasta haasteesta! Ja pahoitteluni vielä, että vastaaminen kesti:)

   Poista