keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Surullinen seikkisretki

Meillä on tällä viikolla syysloma ja me otimme Pikkuveljen kanssa pienen varaslähdön lomailuun. Koululaiset pääsivät vasta tänään lomailemaan. Me teimme Pikkuveljen kanssa tänään pienen retken tuttuun suosikkipaikkaamme, Seikkailupuistoon.

 
Ilma oli ulkoilulle mitä mahtavin ja energiaa oli riittämiin, kun pääsimme Kupittaanpuistoon. Meillä on aina Seikkisreissuilla sama kaava, ensin patsaspuisto, sitten Kupittaanlähteen leikkipuisto ja lopuksi itse Seikkailupuisto. Suuntasimme siis suoraan patsaita ihmettelemään.


Ihmetellä saimmekin, sillä patsaspuisto oli kyllä paikoillaa, mutta patsaiden tilalla hääri kaivurit ja patsaat olivat kokonaan kadonneet. Seurassamme olleet ystävät olivat lukeneet viikonlopun Turun Sanomat meitä tarkemmin ja osasivat kertoa, että Turun kaupunki oli päättänyt purkaa patsaaat turvallisuussyistä, koska ne ovat kuulemma nykystandardien mukaan vaaralliset. Iso PÖH :(


Patsaiden pelastamiseksi oli viikonloppuna ollut jopa mielenosoitus mekin olisimme siihen voineet osallistuneet, jos olisimme asiasta tienneet! 

Pikkuveli oli tietysti pettynyt, kun ei suosikkipaikkaansa päässyt kiipeilemään, mutta asia unohtui aika nopeasti, kun saatiin kaveri ja leikit lähtivät käyntiin. 
 

Keinussa pojalle tuli taas patsaat mieleen ja hän mietiskeli kovasti, miksi ne sitten ovat niin vaarallisia.


Onneksi leikit jatkuiva taas hetken kuluttua iloisena.

 
Päivän pelasti riippukeinu, joka oli korjattu ja johon ei kerrankin ollut jonoa.
 

Kotimatkalla patsaat tulivat taas mieleen ja poika pohti kovasti, miksei niiden alle voitu laittaa samaa turvahiekkaa, jota päiväkodin kiipeilytelineenkin alla on. Sitten kukaan ei voisi loukata ja patsaat olisi voit säästää. Mutta ne varmaan pääsivät jonnekin hyvään kotiin.
 
Jäikö joku muu kaipaamaan patsaita?

10 kommenttia:

 1. Kyllä!
  Toivottavasti tilalle tulee nyt sitten jotain tosi kivaa.

  t. Jeppeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noita moni jäi kaipaamaan! Toivotaan tosiaan, että jotain yhtä kivaa saadaan tilalle, vaikka jostain lehtijutusta ymmärsin, että se ei taida ihan hetkeen tapahtua, koska sellaiseen ei ole missään mitään ensi vuodelle budjetoitu euroja.

   Poista
 2. Voi pientiä pohdiskelijaa, ymmärrän hyvin pettymyksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika liikkis oli pieni mietteineen. Tänäänkin aiheesta ollaan vielä puhuttu.

   Poista
 3. Voi harmi kun patsaat poistettiin, olisiko ne muka olleet niin vaarallisia, epäilenpä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patsaiden posto olo todellakin iso harmi. Minä myös epäilen vahvasti niiden vaarallisuutta, ovathan ne siellä olleet viimeiset 25 vuotta, eikä kukaan tiedä yhtään onnettomuutta niissä tulleen:) Minusta jonkun esittämä vertaus puiden vaarallisuuteen (niistäkin voi tippua, jos niihin kiipeää..) oli aika osuva!

   Poista
 4. Meillä patsasjuttua ollaan myös ihmetelty. Oiskohan eilisessä lehdessä tosiaan ollut, että ei ole lähiaikoina tulossa mitään. Pöh, sanon minäkin. Kaipa siihen sitten "pölyn laskettua" rakennetaan, vaikkapa joku kiva kerrostalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin myös, että mitään ei tilalle tule vähään aikaan, kukaan ei ole rahaa sellaiseen varannut:( Mnusta todella harmi! Joku jossain lehtijutussa myös spekuloi, että kyllä se tila taidetaan johonkin muuhun, kuin lasten leikkipaikaksi käyttää. Toivotaan, että näin ei kuitenkaan käy!

   Poista