keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Aamukahvi [Life begins after coffee]

Eilen pidin kotityöpäivän. Oli ihanaa aloittaa päivä rauhassa kupillisella tai parilla.. tuoretta kahvia lasten lähdettyä kouluun ennen koneen avaamista.


Oli myös ihana juoda se kivasta mukista omassa keittiössä tuoreiden uutisten kera. Normaaleina työaamuina en kotona keitä kahvia, vaan nappaan kahvin mukaan työhuoneeseeni tai kokoukseen työpaikan kahvilasta ISOSSA pahvimukissa.


Ilman kahvia pääsen kyllä ylös sängystä ja jopa ovesta ulos töihin. Mutta siihen toiminta stoppaakin ilman sitä isoa kahvikupillista. Päänsärky iskee ja aivot jumahtavat. Sinänsä hassua, koska jokunen vuosi sitten en voinut edes juoda kahvia ilman hirvittäviä rytmihäiriöitä. Sydän onneksi korjattiin, tilalle näyttää tulleen kahviaddiktio.  


Taannoiselta Kotilaituri -reissulta kotiutui kaiken muun ihanan lisäksi uusi ihana kahvimuki. LIFE BEGINS AFTER COFFEE - ei osuvampaa mukia minulle voisi olla. Ostin samanlaisen mukin jo kertaalleen kesällä Kotilaiturilta, mutta epäonnisena pudotin sen kivilattialle. Onneksi uusi muki vielä löytyi. Tätä lupaan varjella huolella!

 
Minun aamukahvikupissani on tummapaahtoista Moccamasterilla keitettyä kahvia runsaan maidon kera.
 
 
Löytyykö muita aamukahvi-ihmisiä?
 
 Entä mitä kahvikupistasi löytyy?


20 kommenttia:

  1. Mullekin sopisi toi muki, allekirjoitan aivan täysin :-D
    Jos suinkin ehdin, keitän itselleni työmatkalle latten mukaan: joko Nespresson tai sitten Juran keittimellä suoraan pavuista. Ja sekaan paljon, paljon maitoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuo teksti oli ihan yliveto;)
      Lattesta aamuisin minäkin haaveilen, samoin Juran (tai deLonghikin kelpaisi) keittimestä. Tämä voisi olla vaikka vinkki joulupukille;) Maitoa täälläkin käytetään, ja paljon!

      Poista
  2. Täällä yksi täysin aamukahvista addiktoitunut, päivä ei todellakaan käynnisty ilman kahvia. Minulle kelpaa ihan tavallinen Juhla mokka, mutta makukahvitkin on ihan kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kumma aina tuo kahvi, ei päivä kyllä ilman sitä käynnisty. Välillä koitan, mutta aika huonoin tuloksin:( Makukahveja en olekaan kokeillut kotona, olisiko sinulle joku hyvä suositus?

      Poista
  3. Surkea mahani ei tykkää kahvista ollenkaan. Välillä tulee aikoja jolloin voin juoda huoletta kupin tai kaksi päivässä, nyt taas mennään sitä aikaa kun kahvi on viisainta unohtaa.Tee on minun "aamukahvini".
    Minun kahvista löytyy paljon punaistamaitoa jopa niin paljon, että ensin lämmitän maidon mikrossa (kyllä, aivan taivahan tosi) ja sit lorautan joukkoon ihan pikkiriikkisen kahvia ja tottakai vielä sokeria perään. Voi nami mitä herkkua. Jos kylässä tarjotaan kahvia ja kyytipoikana on rasvatonmaito, voi hyi mitä kamalaa, silloin kieltäynyn kahvista ja juon mielummin vaikka vettä. Että semmoista täällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kyllä minullakin välillä vatsa vähän kahvia vastustelle, toistaiseksi kaurapuurokuuri on antanut avun:) Tee on myös ihanaa, minulla se on enemmän illan rauhoittumisjuoma, etenkin talvisin.
      Hei, minäkin viikonloppuisin usien lämmitän maidon kahviin;) Se on paljon parempaa, kuin kylmä maito, mutta siihen ai aina vaan ole aikaa. Sama oli minulla myös rasvattoman maidon kanssa, pitkään se maistui minusta kahvin kanssa pahalta, mutta kaikkeen tottuu;)

      Poista
  4. Kahvilla käynnistyy päivä täälläkin. Metkaa, että vielä muutama vuosi sitten ei mieleenikään tullut keittää kahvia vain itselleni. Nykyisin ei päivä lähde ollenkaan liikkeelle ilman kahvia ja päivällä on saatava lisää. Mahtikuppi sinulla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla linjoilla tässäkin siis mennään;) Minulla vähän sama, ennen en jaksanut itselleni kahvia keittää, nykyään aamuisin on vaan pakko sitä saada, oli seuraa tai ei. Kuppi on todella mahtava, kiitos vaan designerille ♥

      Poista
  5. Aivan ihana muki ja vanhan kunnon Hesari, tosin ei ole enää ihan vanha kunnon vaan sellainen lirppa. Mutta aamusängyssä helpommin käsiteltävissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muki on minustakin aivan mahava! Ja Hesari, en oikein edelleenkään tiedä tykkäänkö tabloid -mallista, välillä tykkään, välillä en. Jos lukisin sängyssä, se olisi kyllä kätevä!

      Poista
  6. Brazil-kahvia maidolla Greengaten mukista. Ilman niitä ei elämä ala aamulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brazil -kahvi on tosi hyvää, sitä meilläkin välillä juodaan. Greengatet minulla on varattu teelle ja glögille;)

      Poista
  7. Tuo kuppi on hitti ♥ Siinä on muoto, koko ja teksti kohdillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muki on kyllä aivan loistava, en yhtään ihmettele, että on hitti! Siinä todella on kaikki kohdillaan. Kiitos, että olet sellaisen valikoimaasi löytänyt!

      Poista
  8. Täällä aamukahvit ryystetään Muumimukeista :) Päivä ei voi alkaa ilman kahvia, mutta loppupäivä menee ilmankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumimukit ovat loistavia aamukahville! Aamukahvi on minullekin se kaikkein tärkein, mutta viimeaikoina olen huomannut, että iltapäivätkin sujuvat paremmin, kun sen lisäkupillisen, tai pari saa;)

      Poista
  9. Aamukahvi on elinehto myös minulle. Itse juon aamulla yleensä espressoa vaahdotetulla maidolla, eli cappuccinoa ( tai jotain sen tyyppistä), en kuitenkaan liian maitoista. Yksi kuppi harvoin riittää. Omassa suosikki aamukahvikupissani lukee " practically perfect in every way" ja se muistuttaa minua idolini Maija Poppasen elämänasenteesta :). Iltapäiväkahvitkin maistuvat ja joskus hyvän illallisen jälkeen espresso ( vaikka hyvässä suodatinkahvissakaan ei ole mitään vikaa). Olen siis aivan kahviaddiktoitunut vaikka pyrin tosin rajaamaan kahvin kulutuksen 3 kuppiin päivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin joskus blogissa ollut ihania kuvia aamukahvihetkistäsi ♥ Minäkin siitä lattesta haaveilen, ja kahvikoneesta, ehkä sitten joskus (tai jos vaikka joulupukki kuulisi toiveeni..). Sinulla on mukissasi myös todella loistava lause, tuolla saa varmasti hyvän asenteen vähän siihen harmaampaankin päivään;) Iltakahvit minulle ei sovi, ellen sitten halua valvoa aamutunneille. Addiktioksi minullakin tämä on tainnut mennä, kyllä tuo kolme kuppia alkaa olla minullakin sellainen, josta PITÄISI pitää kiinni..

      Poista
  10. Minä olin ennen kauhea kahvikissa, mutta sydänoperaation jälkeen en ole juonut pisaraakaan kahvia, mutta teetä menee pannu kaupalla :) Ihana muki muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kävi sydänooperaation jälkeen juuri toisinpäin, pystyn taas juomaan kahvia ilman rytmihäiriöitä. Kiitos, muki on todella mainio minustakin:)

      Poista