tiistai 16. joulukuuta 2014

16.LUUKKU: Allergiaperheen joulukukkia

Meillä suurin osa perheestä on enemmän tai vähemmän allergisia ja se tuo aina tiettyihin juttuihin vähän haastetta. Pyykinpesu, siivous välillä jopa vaatteiden osto pitää miettiä tarkkaan. Ja tietysti oma rakkauteni kukkaset. Vaikka tykkään hurjasti kaikenlaisista kasveista ja kukista, pitää niiden kanssa olla tosi tarkkana, jotta kaikkien henki kulkee ja olo on hyvä.


Meille onkin vähän yrityksen ja erehdyksen ja pienen mielikuvituksen kautta löytynyt sopivia jouluisia kukkia.

 
Hyasintti on yksi joululemppareistani. Monta vuotta minua harmitti, etten voinut nauttia hajusintistä, kuten pikkuveli kauniisti kukan on nimennyt, muuten kuin ulkoistutuksissa terassilla.
 
 
Pari vuotta sitten kuitenkin näin erään Tukholmalaisen kukkakaupan ikkunassa Hyasintteja lasikuvun alla. Sinne meilläkin sen jälkeen hyasintit on laitettu kukkimaan.
 
 
Ja kun kukat eivät enää ole kovin kauniinta kuvun alla miehen mielestä ole kukkien rääkkääjä..leikkaan kukinnot pois ja sen jälkeen voinkin nauttia vielä pitkään kauniista hyasintin lehdistä.
 



Toinen ehdoton suosikkikukkani joulun aikaan on amaryllis. Mielellään ehdottomasti valkoisena.

 
 Koska ole edelleen maailman huonoin viherkasvien hoitaja, olen parina vuonna ostanut amaryllikset leikkona. Nupussa ostettu kukka kestää todella pitkään ja helppohoitoinen. Nämä yksilöt on ostettu itsenäisyyspäiväksi ja ovat edelleen täydessä kukassa.
 

 Pari muutakin ehdotonta lempijoulukukkaa minulta löytyy vielä, mutta ne ovat sellaiset, jotka hankitaan vasta siihen siistiin joulukotiin joulusiivon jälkeen. Niistä siis lisää myöhemmin.

Mikä on sinun joulukukkasuosikkisi?
 
Vielä tähän loppuun vihdoin JollyRoomin lahjoittaman upean Mini Speeders -arvonnan voittaja. Osallistujia oli hurjasti, kiitos teille kaikille. Arpalippujen värkkäämisessä meni tovi:) Tällä kertaa arpaonni suosi nimimerkkiä
 
aiai
 
aiai6. joulukuuta 2014 0.58
         Mini Speeder Potkuauto, Classic Racer, Hopea
         Osallistun 4 arvalla!
         holopaisen_veera [at] luukku.com



Onnea kovasti! Laitatko minulle pikimmiten viestiä, niin saadaan auto matkaan;)
 
Muistakaahan osallistua myös käynnissä oleviin kalenteriarvontoihin:
 
 Tänään sulkeutuvaan    
sekä
 





16 kommenttia:

  1. Niin upeita kuvia, silmä lepää näissä. .<3 Ihana puuluistin. Iloista tiistaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos taas kauniista sanoistasi <3 Puuluistimet ovat minustakin ihanat ja sopivat meille kuin nakutettu, perheestä kun isompi osa harrastaa luistelua josain muodossa:)
      Iloista viikonloppua sinulle!

      Poista
  2. Hyasintti ja valkoinen amaryllis on munkin lemppareita! Tuo lasikupu on kyllä hyvä idea hyasinteille ja kauniita ovat noinkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat lempparit siis, minulla listaan voi lisätä vielä jouluruusun ja valkoisen joulutähden:) Kupu on meillä ehdoton, hajusta kun tulee allergisia rektioita heti.

      Poista
  3. Hauska idea tuo lasikupu, itsekin olen aika allerginen voimakkaille tuoksuille, mutta ei ole tullut mieleen tuollainen asetelma :)
    Olen muuten vastannut sähköpostiisi arvontavoittoon littyen, toivottavasti olet saanut viestini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään olisi tuollaista koskaan keksinyt, mutta heti matkin, kun näin:)
      Viestiä on laitettu tulemaan, kommentointi vähän laahaa jäljessä kiireen vuoksi.

      Poista
  4. Joulukaktus on suosikkini, kun kukkii miten sattuu; mitä oudoimpiin aikoihin. Muita ei tännekään oikein voi allergioiden takia ottaa. Muu perhe sen verran allergista. Lasikupu on kyllä hyvä idea. pitääkin miettiä jos onnistuisi niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukaktus on myäs tosi kiva, meiltä löytyy (harvinaista kyllä) yksi sellainen ja se tosiaan kukkii ihan milloin huvittaa. Lasikupu toimii ainakin meillä, tosin eivät kukat viellä kovin kauan kestä..

      Poista
  5. Ihania joulukukkia ja asetelmia! Oma suosikki. .. hmm... valkoinen amaryllis tai hyasintti taikka jouluruusu. Jouluna on mistä valita. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Samat suosikit sielläkin, myös jouluruusu ja valkoinen joulutähti on täällä suosikkeja. Jouluna on tosiaan valinnanvaraa kukissa.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  6. suosikki on joulutähti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulutähti kuuluu myäs omiin suosikkeihini, erityisesti valkoisena!

      Poista
  7. Voi miten ihania kuvia riikka <3 niin kauniita asetelmia ja juuri sitä joulun tunnelmaa. Hauska tuo kuva hyasinttikukinnoista tungettuna lasikupuun :D pitääkö muuten kupua välillä nostella et saavat happea... tyhmä kysymys varmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Laura <3 Kupua pitäsi kyllä välilä vähän tuulettaa, että tosiaan kukat säilyvät hengissä..Meillä pitäisi rrahata ulos happea haukkaamaan, joten aika vähille on jäänyt ja siksi varmaan kukat nääkähtävätkin aika nopsaan..

      Poista