torstai 5. syyskuuta 2013

Kivoja kirppuja

Joku saattaa muistaa keväisen kirjoitukseni kivoista Pikkuveljen kesävaatteista, jotka löysin kirpparilta. Lupailin silloin tehdä pientä juttua Turun alueen kirppareista. Pitkällä kesälomallahan minulla olisi aikaa.No, olihan minulla aikaa melkein koko kesä. Ja kyllä kävinkin kirppareilla. Tosin saalis jäi aika laihaksi. Koko kesältä yksi Timberlandin puuvillaneule Pikkuveljelle (sekin nyt päiväkodin lokerossa).  Saalis jäi osin varmaan laihaksi, koska minusta kirppareilla oli aika hiljaista, tavaraa oli tosi vähän, kaikki muutkin olivat varmaan lomalla. Sen lisäksi ainakin pari kirpparia, Kirppislandia Vilpertti sekä Molla-Maija, olivat kevään aikana lopettanut toimintansa. Lisäksi  oma suosikkikirpparini, lastentarvikkeisiin keskittynyt Pikku Siili piti kesällä kesätaukoa.


Nyt syksyn alussa olen käynyt pari kertaa kiertelemässä Pikku Siilin sekä vieressä olevan KirppisCenterin. Ihmiset ovat selvästi palanneet takaisin kaupunkiin, tavaraa on selvästi enemmän, samoin asiakkaita. Kivoja löytöjäkin olen aika kivan kasan jo tehnyt.


Hinnat ovat pääsääntöisesti mielestäni olleet sopivia (lukuunottamatta Pikku Siilin erilliset Me&I,  PO.P ja TICKET -osastot, joissa hintapolitiikka ylittää ymmärrykseni. Minusta edelleen se 15e on aivan liikaa tahraisesta tai haalistuneesta Me&I paidasta, olkoonkin vaan vaikka kuinka harvinainen kuosi!)


Tässä satsissa olevien vaatteiden hinnat olivat seuraavat: Mayoral tunika/mekko 4e, RL t-paita 1e, Mayoral villakangasmekko 3,30e, Old Navy mekko 3e, Lindexin Bamse pyjama 2e, Villervallan canvashousut 6,50, Me&I t-paita 6,90, Brums uusi pikeepaita 5e, Burberryn pitkähihainen pikee 5e. Koko satsi siis yhteensä vain  36,70e jaa kaikki ovat vielä erittäin siistissä kunnossa! Olen siis enemmän kuin tyytyväinen saaliiseeni!


Talvista ulkovaatetta löytyi paljon, meillä on se puoli järjestyksessä, joten tarvetta ei ollut, vaikka pari siistikuntoista helmeä löysinkin. Ulkovaatteissa kyllä ihmettelen hieman taas hinnoittelupolitiikkaa. Minusta niissäkin pätee sama homma, jos haalaista on polvet täysin puhkikuluneet, ei se, että merkki on vaikka PO.P tee siitä enää sellaista aarretta, että ainakaan minä maksaisin siitä yli 40e. Nämä olivat onneksi aika harvassa.Viimeviikkoisella kirppiskierroksella pääsin seuraamaan edessäni kassajonossa ollutta japanilaista pariskuntaa. Heillä oli ostoksia ostoskärryllinen ja kaikissa oli yhteisenä nimittäjänä MUUMIT. He olivat varmaankin haalineet koko KirppisCenterin muumiaiheiset tavarat mukaansa :) Oli ihana katsella, kuinka he pakkasivat tavarat huolellisesti varta vasten tavaroita varten mukana olleeseen matkalaukkuun. Aika monta muumimukia ja muumikirjaa pääsi hyvään kotiin varmaankin Japaniin asti ;)

ONKO JOKU MUU TEHNYT HYVIÄ KIRPPARILÖYTÖJÄ SYKSYKSI?

6 kommenttia:

 1. ei ole tullut käytyä pitkään aikaan kirppareilla, hyviä löytöjä olet tehnyt mutta kyllä nykyään nuo hinnat on suorastaan aivan naurettavia, ei merkki nosta mulla arvoa yhtään jos vaate on kulunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut nyt vähän aktiivisempi kausi kirpparikiertelyissä ja olekin tosi tyytyväinen saaliiseen:) Samaa mieltä, naurettavia hintoja kyllä näkee monesti, jos vaate on huonokuntoinen, ei sitä pelasta kyllä mikään merkki.

   Poista
 2. Minulla on taas perinteinen syksyn kaappien tyhjennys pöytä, ja nyt on kyllä tullut kannettua ihan kiitettävästi tavaraa takaisinkin päin. Varsinkin isommalle neidille on löytynyt paljon sisävaatetta, kenkiä, sekä koko perheelle pelejä. Myynti on kuitenkin ollut sen verran hyvä, että jään varmasti plussan puolelle.
  Ulkovaatteita en sen sijaan ole yhtään löytänyt pitkiin aikoihin. Suurin ongelma on se, että varsinkin (merkki)haalarit on polvista puhki kuluneet ja hinta on reippaasti yli 50€. Itse en maksa rikkinäisestä, tahraisesta, tai kulahtaneesta (loppuunkäytetystä) mitään, mutta en myöskään myy sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ole ollut itse myyjänä kirparilla tosi laiska, myyn nykyään ennemmin huutiksessa, se kun ei ole niin aikaan ja paikkaan sidottua. Minulle käy aina niin, että kirppisviikolla pitäisi olla rahallista ja ehtiä joka päivä järkkäilemään sitä pöytää, niin tuleekin joku force major ja pöytä jää oman onnensa nojaan..Ja mulle käy myös tosi helposti noin, että kannan siinä samalla kotiin vähintään saman määrän tavaraa, mitä saan myytyä;)
   Täältä löytyi jonkin verran siistejä kohtuuhintaisia ulkovaatteita, mutta valitettavasti iso osa oli kyllä noita huonokuntosia ja ylihintaisia, jotka meiltäkin olisi kyllä jäänyt myyntiin laittamatta.

   Poista
 3. Alkukesästä piipahdettiin Turussa ja pikkusiili oli huippu paikka. Popin villahousut 3,5e, uudet uno-kortit 4e ja farkut 2e on tarttunut mukaan. Aika niukasti löytöjä, eikä erityisen edullisestikaan. Kaikkien aikojen löyty on aikoinaan ollut ruskovillan villakypärämyssy, joka maksoi muistaakseni 0,20 tai 0,10e :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PikkuSiili on kyllä hyvä, tosin valikoimakin vaihtelee aika lailla, mikä nyt on täysin ymmärrettävää. Sinullahan on ollut loistavia löytöjä! Ja tuo Ruskovillan haalari kuulostaa ihan uskomattomalta, vau!

   Poista