tiistai 17. syyskuuta 2013

Talven testausta, ainakin melkein

Vaikka onkin ihanan lämmintä edelleen, tajusin viikonloppuna, että saattaa olla, että kuitenkin jossain vaiheessa talvikin saapuu ja siihen olisi syytä varautua pikku hiljaa.


Otin monen vuoden jälkeen viime keväänä riskin ja ostin Pikkuveljelle jemmaan pari haalaria. Monena vuonna jemmahankinnat eivät ole menneet putkeen kokojen suhteen ja jossain vaiheessa päätin jättää sen arpapelin sikseen. Vähän taas jännitti, kun haalarit kaivelin jemmoista esille.5 1/2 -vuotiaalle pojalle arvoin keväällä haalareiden kooksi 122/128 cm ja 128 cm. Mittaa pojalla taitaa olla nyt reilut 115cm.


Sovitus saatiin käyntiin pienellä lahjomisella, mutta koska lahjonta oli sen verran pieni, oli sovituskin nopea. Itseasiassa niin nopea Pomp de Luxin tähtikuvioisen haalarin kohdalla, etten edes ehtinyt nähdä, miltä se näytti päällä. Molon haalarikin ehti olla päällä muutamia sekunteja. Enemmän kiinnosti taustalla oleva Oktonautit -kirja.


Onneksi ehdin sentään napata kuvat. Kaipa ne tulevan talven menee, eivät ole ainakaan liian pienet. Kuvien perusteella mietin jopa, että alkutalvesta voi lahkeet olla vielä liian pitkät. Mahdankohan joutua ostamaan jonkun alkutalven välikoon..?

Nyt haalariasiantuntijat voisivat arvioida kuvien perusteella, osuiko jemmaostot koon puolesta nappiin?
 


Pikkuveljen mielestä haalarit olivat kyllä oikein hyvät sukelluspuvut, mutta koska Oktonautit olivat juuri sovitushetkellä sisällä Oktopodissa, ne piti pitää visusti Gupien lähettyvillä odottamassa oktohälytystä ja seuraavaa tehtävää.

Toivotaan, että sellainen tulee ennen ensilumia;)

15 kommenttia:

 1. Hih, olipas oikea pikasovitus :)

  Tuosta tähtihaalarista on vaikea sanoa.. Molon haalari näyttää minusta vähän reilulta. Tosin teille ei tainnut olla paljon välikerroksia alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aikamoinen pikamallaus kyllä tällä kertaa oli;) Tähtihaalari on aika samaa kokoa kuin MOLO, mutta sen päällelaitto oli niin pikainen, etten itsekään ehtinyt nähdä, miltä näytti päällä..
   Molon haalarin alla tosiaan ei ollut kuin ne kalsarit ja vetoketjukin oli auki, mutta vähän minullakin on sellainen olo, että voi olla aavistuksen reilu. Katsotaan, jos päästäisiin kokeilupuuhiin seuraavaksi vähän rauhallisemmalla tahdilla:)

   Poista
 2. Meillä on melkein saman ikäinen poika, 5v.3kk, pituutta 118cm (juuri mitattiin neuvolassa. Arvion tämän talven kooksi 122/128cm, mutta Ticketin 128cm haalari on kyllä tosi reilu, ja Pompin viime talvinen tähtihaalari 110/116cm menee vielä ainakin alkutalven.

  Sovitus on aika haastavaa puuhaa, itse en ole siihen rumbaan vielä ryhtynyt. Ehkä jo pitäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siellä ollaan samanikäisiä;) Me ei olla hetkeen mitattu, eli pituutta ei ihan tarkkaan ole tiedossa (tänään viimeksi kokeiltiin, mutta poika oli liian vikkelä..) Ticketin 128cm (siskon vanha musta) oli meillekin liian iso, mutta tuo MOlo on selvästi vähän pienempi. Nuo Pompin kaksoiskoot ovat vähän hankalia, 110/116 ei meille enää mennyt.
   Mä uskon vakaasti, että talvi ei tule vielä pitkään aikaan..

   Poista
 3. Meillä on 116cm samanikäiselle tytölle kaikki topat 122cm, ostin ne viime talven aleista jemmaan. Haalarina on Ticketin Othello North haalari 122cm ja on vielä jopa vähän reilun oloinenkin joka onkin vaan plussaa, meneepähän koko talven jos ehjänä pysyy. :) 128cm haalariin tyttö olisi varmaan hukkunut, tuossa 122cm on juuri sopivasti reiluutta muttei kuitenkaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ticketit ovat minusta vähän reilumpia kuin nuo Molot. Ticketin 128cm oli meilläkin aivan valtava, siitä riittäisi 122cm varmaan koko talven. Pitää nyt testata nuo vielä vaatteiden kanssa ja vähän hitaammalla tahdilla;)

   Poista
 4. Kengät pelastaa tilanteen, vaikka lahkeissa olisikin vähän ylimääräistä pituutta, sama juttu hihojen ja rukkasten kanssa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, kengillä pitkät lahkeet saa kivasti kuriin, jos pituutta on vähän liikaa, jos on valtavasti, ei kengätkään auta. Koitan nyt testailla vielä vähän hotaammalla tahdilla ja kenkien kera.

   Poista
 5. Juuri tilasin metrin mittaiselle tytölle 104 cm haalarin, vaikka piti olla jemmat kunnossa. 98 cm Reima ja 110 cm Racoon näyttivät lattialla päällekäin siltä että eroa ei olisi paljon, toinen alku-, toinen lopputalven haalari. Mutta mutta... päällä se 110 cm on hirveä, kenkien kanssa myös. Ryttyja lahkeissa ja hihoissa samoin kuin näissä teidän kuvissa. Eli pakko se välikokokin oli ostaa. Kiire ei tietysti olisi ollut, mutta mä nyt olen tälläinen varustautuja ihminen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jemmat on kyllä aina vähän haastavia, versinkin kun eri merkkien koot heittelee. Ja tosiaan ei ne kengät pelasta jos sitä ylimääräistä on todella paljon. Vähän pelkän, että välikokoa täälläkin tarvitaan..

   Poista
 6. :D nopeaa toimintaa! Minusta molon haalari näyttää ihan pidettävälle. Kenkien kanssa varmasti passaa. :) tähtihaalarista vaikea sanoa. Aika paljon ruttua siinä. ;)
  Meilläkin on kaksi molon denimiä kaapissa. Saas nähdä onko toinen niistä jo pieni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nopsa poika on;)
   Kiva, että Molo näyttää silmään sopivalta, sitä nyt hartaasti toivon. Välikokojen ostaminen kun ei ollut mitenkään suunnitelmissa. Ja juu, tähtihaalarissa on aika paljo ruttua;)
   Ai teillä on denimejä oikein kaksin kappalein, mitäs kokoja teillä olisi..?

   Poista
  2. Meillä on 110 ja 86 cm joista se 86 saattaa olla pieni. :)

   Poista
  3. No voi ei, olivat sitten vähän väärää kokoa meille:(

   Poista
 7. mitähän meidän eskari on, ehkä 115cm. 120cm didrikssonin takki, 122cm stadiumin toppahousut. haalarista ei olla päästy sopimukseen väristä, mutta joku 122cm varmasti mahtuu ja tiksusta 122 menee koko talven. ei sitä haalari varmaan ihan alkutalvesta tarvita edes, tai no jyväskylässä satoi tänään ekaa kertaa maan valkoiseksi kyllä!

  VastaaPoista