sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Välilasku

Nyt alkaa taas selvästi huomata, että ARKI on alkanut. Vaikka lomalla elämisen tahti on rauhallisempaa ja välillä tuntuu, että vähän ehtii laiskistua, tietyt asiat kyllä hoituvat arkea sujuvammin.


Pyykkihuolto on meillä yksi, joka pyörii aina täysillä, arkena ja lomalla. Kesällä pyykit saa kivasti ulos kuivumaan, mutta nyt, vaikka lämmintä vielä piisaakin,  alkaa olla jo liian kosteaa ja sisänarut on otettu käyttöön.

Kuivatus ei ole itseasiassa meillä mikään ongelma, tilaa on mukavasti pesuhuoneessa. Pieneksi ongelmaksi on muodostunut enemmänkin puhtaan pyykin siirtyminen takaisin kaappiin. Pesen lähes poikkeuksetta kaksi isoa koneellista päivässä ja puhdasta pyykkiä siis riittää.
 
Tykkään viikata pyykkejä ja jopa silittää sitä valitettavasti en enää ehdi tehdä kyllä niin paljon, kuin haluaisin. Mutta se lopullinen paikalleen laitto, kunkin perheenjäsenen kaappeihin lajittelu tuppaa pahasti raahata aina jäljessä. Meillä on kodinhoitohuone alakerrassa ja yläkerrassa makuuhuoneet ja tietysti myös ne vaatekaapit ja vaatehuone. Kodinhoitohuneesta saan pyykin yleensä nopsasti viikattua ja hoidettua ylös, mutta sitten..siihen se homma aina tyssää. Vaatepino toisensa jälkeen jää yläkerran senkin päälle.. Väliaikaisesti..
 
 
Pahinta on se, että lapset ovat oppineet kaivelemaan vaatteitaan pinoista ja ne eivät sitten aina ihan pysy kasassa, eivätkä ainakaan kauniisti viikattuina.. Vielä en ole saanut heitä niin hyvin koulutettua, että itse omat vaatteensa kaappin veisivät. Varsinkin noiden isojen kohdalla pitäisi varmaan ryhdistäytyä.

 
Ja tuohon lipaston päälle pitäisi varmaan laittaa pari valokuvaa, niin ei vaatteet mahdu siihen enää, kuten Neiti viisaasti viikolla totesi;)
 

 
Pahinta on se, että tuo lipasto on vielä sopivasti kovin näkösällä, aina kun joku tulee sisälle, pino näkyy alakerran portaiden päässä suoraan. Tarttis varmaan tehdä asialle jottain..Löytääkö muilla pyykit tiensä suoraan kaappiin?

14 kommenttia:

 1. Noi pinot ei vedä ollenkaan vertoja meikäläisen pinoille, joista joskus kesällä postailinkin :D Eli puhdas pyykki ei todellakaan löydä tietään hyllyyn...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, muistankin nyt tuon postaksesi ;) Ehkä meiltä myös välillä löytyy vähän isompiakin pinoja..

   Poista
 2. Juu ei löydä!! Kyllä oli ihan kuin suoraan minun näppikseltäni tämä juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, ettei olla ainoita;) Lohduttaa vähän!

   Poista
 3. Ihanaa kuulla, että jollain muullakin samoin! Meillä kans pyykit tulee pestyä ja kuivatettua ja viikattua pinoihin ihan suht kiitettävästi, mutta jostain syystä kans homma hiipuu sen jälkeen. Pienin (4kk) nukkuu vielä minun vieressäni, joten hänen pinniksensä on oiva paikka näiden pinojen säilömiseen. Onneksi eivät ole sieltä niin pahasti näkösällä. Paljon helpommalla kyllä pääsis, kun vaan heti kärräis ne päätepisteeseensä asti. Välillä sen muistankin/teenkin, mutta sitten taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa tosiaan saada vähän vertaistukea:)
   Hei, meillä oli tuon nuorimmaisen pinnasänky pitkään juuri tuossa lipaston kohdalla mukamas matkalla kellariin, mutta todellisuudessa siinä oli hyvä säilyttää juurikin pyykkiä:) Se oli kieltämättä parempi, kun kasat eivät pompanneet heti silmille! Juu, helpommalla pääsisi, kun heti ne kaappeihin laittaisi. Minulla tyssää yleensä siihen, että pinot pitää ensi lajitella kunkin perheenjäsenen omaan pinoon.

   Poista
 4. Meidän vaatteet ovat joko pinossa kylppärissä - missä on yksi ainoa tuoli, eli pino kohoaa nopeasti aina uhkaavan korkeaksi. Sitten lisää vaatteita löytyy yläkerran kaiteen päältä "siliämästä" - nämä ovat siis puolipidettyjä, joita ei viitsi viikata enää kaappiin, muttei liioin laittaa vielä pesuunkaan... Että joo, pulassa ollaan täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä oli jossain vaiheessa kodinhoitohuoneessa tuoli, johon nuo pinot kasautuivat ja kaatuivat aina jossain vaiheessa. vein koko tuolin pois ja nyt on pakko kerätä pinot tuohon yläkerran lipaston päälle. En teidä, kumpi sitten parempi;)
   Ja hei, minulla on samanlainen tapa keräillä puolipitoisia vaatteita, yläkerran kaide oli ennen paikka, nykyään kodinhoitohuoneen sivupöytä. Pulassa todellakin ollaan;)

   Poista
 5. Mä koitan viedä pyykit suoraan narulta silitykseen ja sitä kautta kaappiin...mutta ei se aina ihan toteudu niin :D
  Tervetuloa lukijaksi uuteen blogiini http://majamunperhe.blogspot.fi/2013/09/taalla-taas.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla sinusta Anne! Tulen taatusti piipahtamaan uudessa osoitteessa!
   Minullakin on aina kova yritys hoitaa homma loppuun asti, muta kummasti se aina tuohon samaan kohtaan tyssää..pitää varmaan tehdä joku prosessianalyysi ja selvittää, mitä asialle voisi tehdä. tai sitten vaan viedä ne pyykit sinne kaappiin asti..

   Poista
 6. Osuva postaus! Kasoja, kasoja, niitä löytyy! Luulisi, että ne tulisi samalla vauhdilla vietyä suoraan kaappiin, mutta ei niin vaan käy. Ryhtiliikkeitä yrittää välillä tehdä, mutta kummasti ne kasat vaan voittaa aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiva kuulla, ettei tosiaan olla ihan ainoita, joilla noista kasoja kertyy.. Miten se onkin niin vaikeaa laittaa ne suoraan sinne kaappiin..Ryhtiliike olisi täälläkin paikallaan:)

   Poista
 7. Kun on paljon pyykkiä ja kuivuri, odottaa yleensä 4-5 koneellista kaappiin laittoa. Mulla menee helposti melkein tunti kerrallaan kun niitä kaappiin viikkailen hoitopöydän päältä! Mutta onneksi on kuivuri. Mistään ei tulisi mitään ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin riittää pyykkiä ihan omiksi tarpeiksi;) Pesen joka päivä pääsääntöisesti 2 koneellista ja koitan viikata ne suoraan narulta pinoihin ja kuskata tuonne ylös. Siihen ne sitten jäävätkin;) Rumpua käytän vain petivaatteihin ja pyyhkeihin, sekin kyllä pyörii useamman kerran viikossa..

   Poista