tiistai 24. syyskuuta 2013

Viikon kohokohta

Meillä, kuten varmaan monessa muussakin lapsiperheessä, eletään aika aikataulutettua elämää töiden ja lasten lukuisten harrastusten keskellä. Koska asumme täällä korvessa maaseudun rauhassa, joudumme kuskaamaan lapsia harrastuksiin kaiket illat jonkin verran. Pikkuveli on sen ikäinen, että häntä ei tietystikään vielä voi yksi jättää kotiin, ja monen a iltana kumpikin vanhemmista on liikenteessä, joten myös Pikkuveli on liikenteessä. Ollaan monesti naurettukin, että hänelle voisi listata harrastuksiin isojen sisarusten kuljetuksen;)
 
Pikkuveli ei yleensä pane pahakseen näitä retkiä, mutta kyllä välillä itseä vähän harmittaa hänen puolestaan ainainen autossa, jäähallilla tai tatamin reunalla hengailu. Onneksi hänellä on pari ihan omaakin harrastusta ja silloin välillä muut joutuvat häntä odottelemaan.
 
Koska Pikkuveli kulkee tiiviisti mukana muiden ehdoilla, ollaan vähän kuin yhteisestä sopimuksesta hänen kanssaan otettu pidemmiksi odotusajoiksi ihan omia juttuja, joista isommat sisarukset ovat välillä vähän kateellisiakin :)
 

Perjantai-iltana Neidillä on 2,5h harjoitukset jäähallilla ja siinä välissä ehtii kivasti käydä pienillä viikonloppuostoksilla Stockmannilla. Se onkin nykyään viikon kohokohta. Meille on alkanut muotoutua ihan omat kuviot. Autoa ei saa ajaa parkkihalliin koska a) Äiti on niin huono kuski olen kerran jäänyt jumiin isolla autolla sinne.. ja b) silloin ei pääse kulkemaan maailman hienoimmasta pyöröovesta.


Suunta on aina ensi kohti leluosastoa. Äiti, sulla ei ole lupa ostaa mitään vaatteita, enkä varmaan jaksa odottaa, jos koitat jotain. Useimmiten Pikkuveljelle riittää hetken katselu, mutta välillä löydetään jotain kivaa ja saatetaan se jopa ostaa. Viime viikolla mukaan tarttui ihana Mato Matala, jota tosin taisi enemmän haluta äiti, kuin poika..


Leluosastolta siirrytään yleensä välipalalle, koska vaikka juuri kotona olisi syöty, iskee valtava nälkä. Ja hei Äiti, siskon harkat kestää vielä ainakin viis tuntia. Mä kyllä kuolen nälkään tai ainakin janoon. Pillimehujanoon.  Sitten menemme ruokaosaston kautta noutamaan Neidin kotiin. Jos aikaa jää ja jos keli sallii, Pikkuveli yleensä vetää omat loppuspurtit jäähallin viereisellä urheilukentällä. Retken jälkeen yleensä uni maittaa;) 
 


Minusta on hauskaa, että meillä on ihan omia juttuja, vaikkakin yhdistettynä tuohon sisarusten kuskaamiseen. Samalla kertaa hoituu monta asiaa ja silti Pikkuveljen mielestä se on nimenomaan hänen oma juttunsa.


Kuvat on muuten otettu Lumiallani. Ihan kamalan huonolaatuisia. Puhelimen kameraa on nyt huollettu kahteen otteeseen, kun minusta sillä ei saa tarkkoja kuvia. Viimeisimmän huollon papereissa luki "ohjelmistopäivitys tehty". Onkohan minun silmissäni vikaa, vai oletteko samaa mieltä, että aika suhruisia ovat?


6 kommenttia:

 1. Tulinpas kurkkimaan tänne! Kiva blogi ja kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna, kiva kun poikkesit, toivottavasti tulet toistekin;)

   Poista
 2. Upeaa, että teillä on noin positiivinen asenne sen suhteen, miten kuluttaa aika pitkien harkkoijen aikana. Mä en meinaa jaksaa viihdyttää edes itseäni, kun odottelen neitiä harkoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, enpä nyt tiedä onko minulla itselläni aina niin postiivinen asenne, onneksi Pikkuveljellä on;) Pitkät harkat ovat kyllä aina vähän hankalat ajankuluttamisen suhteen. Jos minulla ei ole tuota poikaa mukana, koitan käydä lenkillä (meillä hallin viesreddä on mahtavat lenkkimaastot) tai huonolla ilmalla sinne läheiseen ostoskeskukseen. Se on yleensä aika huono vaihtoehto, parissa tunnissa ehtii tuhlata valitettavan paljon rahaa..:)

   Poista
 3. Hei, miten oot saanu siirrettyä kuvat tänne blogiin kännykästäsi? Omasta lumiastani ei ole onnistunut kuvien siirto... :-\

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kauan ähräsin, että onnistuin siirtämään kuvia kamerasta mihinkään. Mies latasi Zunen koneelle ja sitä kautta kuvat sain ajettua koneelle ja sieltä sitten tänne. Ihan helppoa ei kyllä ollut, jotenkin hankala se Zune. Toivottavasti siellä myös onnistuu!

   Poista