sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Loistavat läksyt eli äidin vapaailta

Nyt taas harrastusten alettua meillä on viikot yleensä sen verran aikataulutettuja, ettei arkena ehdi juuri ruokaa iltaisin laittaa. Teemmekin yleensä viikonloppuna ruokaa sen verran, että riittää arki-iltoihinkin. Viikonloppuna meillä on myös tapana leipoa tai kokata iltapalalle jotain hyvää ja tuoretta. Monesti se on sämpylää tai pannukakkua, joskus leivotaan pullaa ja kyytipojaksi smoothieta.


Eilen mietiskelin iltapäivällä kuumeisesti, mitäs iltapalaa tällä kertaa valmistaisi, kun Isoveli yllätti sanomalla, että mee sä äiti lenkille, niin mä teen jotain kivaa.

Lapset ovat aina osallistuneet välillä vähän liiankin suurella innolla ruuanlaittoon ja erityisesti levintaan aina innokkaasti, joten sinänsä Isoveljen ehdotus ei mitenkään ihmetyttänyt. Ajattelin, että hän tekee smoothieta ja hienot voileivät. Lähdin siis tyytyväisenä lenkille.


Perään poika vielä huikkasi, että tee oikein pitkä lenkki tai jää vaikka juoruamaan naapurin kanssa. Ei mitään kiirettä kotiin..Lenkiltä palattuani keittiössä oli ihana tuoreen leivän tuoksu ja leipäkorista löytyi ihania italialaisittain maustettuja TEELEIPIÄ.


Isoveli aloitti syksyllä yläkoulun ja uutena aineena tuli kotitalous. Teeleipiä oli harjoiteltu siis koulussa ja nyt oli kotiläksynä niiden teko kotona. Teeleivät olivat tosi hyviä vaikka suolaa olikin vahingossa mennyt kuulemma 0,5 tl sijasta 2,5 tl.. Kahdelle hengelle tarkoitettu annos hävisi korista ennätysnopeaan ja näitä tilattiin ensiviikonlopuksikin.


Iltapalan jälkeen poika korjasi vielä pöydän ja ilmoitti tiskaavansa!! Ja vielä käsin. Sekin osoittautui kotiläksyksi. Hetken ehdin jo ihmetellä, mikä poikaan on mennyt, normaalisti tällaisiin kotihommiin ei meillä lapsista kovin helposti vapaaehtoisia löydy..

Poika oli kirjoittanut tarkat ohjeet käsin vihkoon ja niitä noudatettiin kirjaimellisesti.


Samalla sain aikamoisen oppitunnin siitä, kuinka epäekologinen olen tiskatessani. Juoksevan veden alla ei saa todellakaan pestä pestä eikä ainakaan huuhdella. Ja kuumaa vettä käytetään vain tiskaamiseen, huuhtelu tehdään kylmällä vedellä.  


Saimme myös moitteita huonosti suunnitellusta keittiöstä, molemmat altaat pitäisi olla isot, pikkualtaassa ei pysty huuhtelemaan juuri mitään.


Tiskiainettakin käytän kuulemma ihan liikaa. Äiti, kato vaahtokylpyyn voi mennä yläkertaan (meillä on kylpyamme yläkerran kylppärissä)

 
Pitäisiköhän mennä jollekin kokkaus- tai kotitalouskurssille, jotta osaisi tehdä nykystandardien mukaan kaikki oikein..?


Poika tiskasi huolella ja hartaudella. Kyllä tuli ainakin puhdasta.

 
Kuivauskin tehtiin ihan perinteisesti, ohjeen mukaan tottakai.


Vaikka pieni miinus pitääkin loppuun antaa, telkkarista alkoi joku ohjelma juuri homman viimemetreillä ja kuivat aterimet jäivät tiskipöydälle, oli aivan ihanaa, kun poika hoiti iltapalan alusta loppuun. Kiitos kuuluu kai sinne kotitalousopettajalle, joka sopivasti viikonlopuksi nuo läksyt antoi. Toivottavasti jatkossakin viikonlopuiksi tulee yhtä kivoja läksyjä:) Sitten minun ei tarvitse kohta enää kokkailla viikonloppuna ollenkaan!

IHANAA ALKANUTTA SYYSKUUTA
JA
UUTTA VIIKKOA KAIKILLE! 

6 kommenttia:

 1. No hei vähänkö hyviä läksyjä!! Ja hienoo että poika myös omatoimisesti ne teki (voisin kuvitella, että yläasteella pojat saattais tällaset läksyt skipata ilman valvontaa ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tällaisia läksyjä lisää, kiitos:) Nämä taisi olla pojan mielestä myös kivoja läksyjä, ehkä tuota tiskaamisosaa lukuunottamatta, joten tuli varmaan helpommin tehtyä, kuin joku ei-niin-kiva läksy.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Juuri näin:) Äiti toivoo, että samaa tunnollisuutta löytyisi kaikkiin muihinkin läksyihin;)

   Poista
 3. Lapset yllättää joskus myös positiivisesti! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, vaikka välillä tuntuu että vähän turhan harvoin..

   Poista