sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kirppishinnoittelua

Olen ollut koko kuluneen viikon lomalla ja parina päivän jonkin aikaa ihan ilman lapsia, joka tässä huushollissa on aika harvinaista! Minulla oli jo etukäteen mietittynä itselleni yksi tavoite, kaappien ja nurkkien tyhjennys ja erityisesti niiden ylimääräisten tavaroiden poisvienti. Minulla hommat aina tuppaa jäämään puolitiehen ja ne kertaalleen raivatut tavarat kummasti kulkeutuvat takaisin kaappeihin. Neidin vaatteiden naputtelemisen huutikseen aloitin jo jokin aika sitten ja sitä hommaa olen kiitettävästi saanut jatkettua lomalla. Aika läjä kivaa tyttöjen vaatetta löytyy siis sivupalkin linkin takaa huutiksesta.



Varasin myös kirppispöydän kaikelle muulle roinalle ja ryönälle. Halusin nimenomaan paikan yleiskirppikseltä, jotta saan sinne kaikenlaista tavaraa niiden ainaisten lastenvaatteiden lisäksi. Mietin pitkään, mikä olisi sopiva kirppis täällä Turun seudulla.

Bongasin jonkin aika sitten uuden kivan blogituttavuuden, Elämää ruuhkavuosissa tekstistä ihka uuden Paikallisen kirppiksen ja kävin tarkistamassa paikan. Paikka näytti oikein hyvältä ja muualtakin kuulleen palautteen mukaan homma toimii hyvin ja kauppa käy. Katsotaan nyt sitten, miten se minun kohdallani toimii, varasin paikan huomisesta maanantaista alkaen.

Olen viimeiset kirppiskerran myynyt lähinnä lastenvaatteita ja vähän jotain omiani, ja niiden hinnoittelusta luulisin olevani aika kartalla. Nyt kirppikselle lähtevien pinoissa on paljon muutakin tavaraa ja niiden kanssa olenkin ihan pihalla hinnoittelun suhteen. Saiskohan täältä apuja?
Voin vaikka arpoa jotain kivaa syksyn piristystä kommentoijien kesken.

Tässä  joitan juttuja, mitä laitoimme tällä kertaa pois, kommentoikaa rohkeasti, kannattaako tällaisia juttuja edes kirpparille viedä ja jos kannattaa, niin mikä olisi sopiva summa hintalapuissa?


























Neidin leluröykkiöistä sai kassillinen Barbeja, Moxietia ja Bratzejä, Polly Pocketeja ja Poneja lähtöpassit


Muutakin lelua saa lähtee kiertoon tai sitten jonnekin muualle.

 
 
Lasten kirjoja, lähinnä pahvisia pikkulasten kuvakirjoja löytyy järkyttävät määrät, ihan kaikkia ei voi vaan säästää.
 

Pelejäkin löytyy paljon, joitakin sellaisia, millä ei kukaan pelaa ajattelin laittaa myös pois tilaa viemästä. Kaapista löytyi iskemättömänä mm. tällainen aikuisten seurapeli Sybarit, joka on RUOTSIKSI ;)


 
 
Pari yksittäistä rullaa tapettiboordeja löytyy myös..


Sitten astiaosastoa löytyy vaikka kuinka, mm. kaapissa viimeiset 10 vuotta pölyyntynyt kahviasiasto. Kannattaako myydä ja jos niin settinä vai pareittain?


Lisäksi muuta sekalaista roinaa keittiön kaapeista..



Aikakauslehtiä, näitä näkee minusta paljon kirppareilla, mutta ostaako näitä kukaan ja jos niin mihin hintaan?


Lisäksi löytyy erinäinen määrä kynttilöitä ja kynttiläkippoja sekä ruokapöydän tabletteja jne. pientä kattaustekstiiliä.


 
AURINKOISTA SUNNUNTAITA KAIKILLE
 
minä jatkan tätä inventaariourakkaa ;)

23 kommenttia:

  1. Hinnoittelussa olen itse suht huono, mutta Barbeja ollaan ostettu n. 2-3e/kpl muistaakseni. Aidoista my little poneista maksettu saman verran. Pieniä kuvakirjoja eurolla, palapelejä 2-5e/kpl ehkä. Taloustavara on mielestäni aina liikkunut hyvin, samoin "krääsä" ja koriste-esineet, joita en luullut kenenkään haluavan...
    Ja olisin tuosta Sybaritista kiinnostunut, jos postittamaan suostut ja hinta on kohtuullinen =)

    -Anneli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta hinnoittelu on se kaikken hankalin osa, kirpparilta ei viitsisi kantaa kotiin tavaraa vain siksi, että on liian korkea hinta:( Huutiksessa ilmoituksen voi aina laittaa uudelleen halvemmalla hinnalla, jos joku ei mene kaupaksi. Kiitos tosi paljon noista hinnoista, jotain tuollaista minäkin ajattelin, mutten ole pitkään aikaan mitään tällaisia juttuja sillä silmällä katsonut.
      Moni on sanonut samaa, että mitä kummallisimmat koriste-esineet ja muu krääsä liikkuu yleensä ihmeesti, toki hinnan pitää varmaan olla kohdillaan!
      Jos Sybarit kiinnostaa, tottakai voin sen postittaa (smartpostilla saa paketitkin nyt 5e:lla). Laita viestiä sivupalkin osoitteeseen, niin katsotaan solle sopiva hinta:)

      Poista
  2. Lelut lähtevät kirpparilla tosi kivasti. Minunkin tuntumani olisi hyvästä barbista tai ponista 3 e ja enemmän elämää nähneestä 2 e. Kirjojen hinta saa olla aika edullinen, yleensä max 1 e. Kalliimmalla liikkuvat lähinnä hyvin tunnetut kirjat (Kunnakset, Tompat, Lindgrenit, Tatut ja Patut jne).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää, että lelut liikkuvat, meillä kolmen jäljiltä niitä olisi aika lailla..Ja kiitos sonulle myös noista hintatiedoista, näillä tiedoilla on vähän helpompi hinnoittelua tehdä. Meillä taitaa nuo Kunnakset ja Tatut ja PAtut vielä jäädä hyllyyn, siinä luetaan ahkeraan, nämä pahvikirjat jne. alkavat olla jo vauvaosastoa Pikkuveljellekin.
      P.s. laitatko vielä jonkun nimimerkin tai sähköposton, niin olet mukana arvonnassa, koitan keksiä jotain kivaa:)

      Poista
  3. Mulla on kalliimmat ja tuoreimmat aikkarit (esim. Gloria, Elle) 2-3€ ja viikkolehdet ja vähän vanhemmat (MeNaiset, Kodin kuvalehti) 1€ - ja sillä liikkuvat aina kaikki. Jollei niitä ole sitten pöllitty...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin paljon olet lehdistä pyytänyt ja vielä kaupaksi mennyt! Vau! Sulla taitaakin olla vähän tyylikkäämpiä lehtiä, kuin mulla, Gloriaa parempaa ei taida multa tällä hetkellä löytyä;) Mutta hyvä siis tietää, että lehdetkin menee kaupaksi, niitä löytyy taas aika läjä, laiskuuttani en niitä ole jaksanut paperinkeräykseen viedä..

      Poista
  4. Itse vein kokeeksi pinon Meidän Perhe ja käsityölehtiä MLL:n kirppikselle. 10 sentin hinta taisi olla sopiva, kun kaikki meni. Yleensä olen laittanut paperin keräykseen. Astioiden hinnoittelu kiinnostaisi myös, kun ajattelin ensimmäistä kertaa varata pöydän yleiskirpparilta. Lastenvaatteita ja tarvikkeita saa hyvin kiertoon, mutta yhtään en tiedä esim. mitä laittaisin hinnaksi lahjaksi saaduilla Pentikin Aino astiastolle, jotta ei tarvitsi niitä enää takaisin kuskata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää, että lehdetkin liikkuu, niitä tuolta löytyy tosiaan aika läjät. Pitää varmaan laittaa hinta sopvaksi niin saa nekin hyötykäyttöön paperikeräystä ennen.
      Astioiden hinnoittelu minuakin kiinnostaisi, koskaan niitä en ole myynyt, enkä juuri katsellut edes hintoja.
      Aino-astiasto on kaunis ja siitä varmaan saa kivan hinnan, mutta ongelma on tosiaan minustakin se, että mikä on se sopiva hinta, jolla joku sen ostaa:)

      Poista
  5. Moi, jos et ole ehtinyt vielä viemään kirppikselle, niin olisin kiinnostunut noista barbeista. Ja kaikista niihin liittyvistä tilpehööreistä :o) Laita vaikka meiliä, jos onnistuisi ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Barbit ja muut hörsöt ovat täällä ja voin tottakai laitta sinulle viestiä, jos niistä kiinnostunut olet.

      Poista
  6. Mun pitäisi ottaa sama projekti työn alle. Hirveä homma vaan hinnoittelussa ym mutta tulispa kaapit siivottua samalla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämö on niitä projekteja (ainakin minulla) jota aina vaan pitäisi tehdä, mutta harvemmin saa aikaiseksi. Olen kyllä aika tyytyväinen itseeni, että jaksoin nyt lomalla olla näin reipas;) KOva homma siinä aina on, mutta tyhjemmät kaapit näyttävät hyviltä, varsinkin kun samalla tulee kunnolla siivottua ja mukavaahan se on, jos noista vähän rahaakin saa (uusiin kaapintäytteisiin..)

      Poista
  7. Barbiet näyttäisivät olevan ainakin kuvan perusteella ok-kuntoisia, laittaisin hinnaksi ehkä 3 €. Aikakauslehdet 1 - 1,5 €. Tuttipullot 1 - 2 €. Lelut, palapelit, kirjat kunnosta riippuen 1 - 3 €.
    Hiisukas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekin kovasti hinta-avuista! Barbiet ovat minustakin aika siistissä kunnossa, vaatteetkin ehjiä. Tosi kiva kuulla, että lehdistäkin jotain uskaltaa tosiaan pyytää, niitä minulla todellakin piisaa. Ja tuollaisia hintoja minäkin vähän kirjoille ja leleuille ajattelin.

      Poista
  8. Must tuntuu et kirppiksillä on nykyään niin huonokuntoisia, likaisia ja kalliita tuotteita juuri siihen kuntoon nähden etten osais itsekään hinnoitella mitenkään. Lehdet ehkä just jonku muutaman kymmenen senttiä tai iso paketti pari euroa niin saattais lähteä mukaan heräteostona. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppikseltä kyllä löytää nykyään välillä ihan uskomattoman huonokuntoista tavaraa, mutta kyllä ainakin täällä isommassa kaupungissa sitä hyvääkin tavaraa on tarjolla. Lehdet laitan varmaan hintahaitarilla 0,5-1e, katsotaan meneekö sillä hinnalla.

      Poista
  9. Itse käyn kiertelemässä kirppiksiä jonkun verran. Barbiet liikkuu tosiaan 2-3e, joku juhlamekollinen 5e ja jos on tarviketta/vaihtovaatetta saa hintaa kans olla 5e (minigrippiin nuo ja teipillä kiinni), bratzit ja moxiet ehkä euron kalliimpia. Kirjat liikkuu eurolla / pienet 0,50e / disneyt 2e. Vauvalelut on 0,50e - 1e, pehmot 1e isommat -> 5e asti, lehdet 0,20e (täyttävät pöytää eli voi kyllä lahjoittaakkin johonkin neuvolaan tai muuhun vastaavaan - nimen vaan leikkaa pois), astiat liikkuu muutamilla euroilla (jos ei mitään pentikkiä / arabiaa) ja loput voi viedä kierrätyskeskukseen (itse ainakin suosin spr:n kirppistä, jonne vien kaiken tuollaisen yksittäisen), kynttilät muutaman 10 senttiä, kahviastiasto pareittain 4e tai settinä 10e (ei liene mikään merkkituote?), kultakeramiikka mustat kupit 2-3e kpl, tabletit 1e / kpl (ellei jotain merkkiä...), tuttipullot max 1e (0,50e jos kulunut - uudet tutit kuitenkin maksaa ja ovh vain 3-5e)...
    Minua puolestani kiinnostaisi pollyt (niitä en ole kirppiksiltä löytänyt mein tytöille eli kunhan saat niihin hinta-arvion) ja tietty jos niitä on enemmän kuin tuo kuvan yksittäinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti tosi hyvistä hintavinkeistä, juuri näitä kaipailenkin, itse kun tuollaista tavaraa en ole aiemmin myynyt enkä ostanutkaan.
      Pollyjä ei ole kuin pari, mutta jos olet niistä kiinnostunut, laita viestiä!

      Poista
  10. Meillä on kyllä kirppiksellä myynnissä niin huonokuntoista tavaraa ja vaatetta, etten juuri koskaan ole ostettavaa löytänyt.. :( Esim tosi haalistuneen lindex bodyn hinta saattaa olla 4euroa!!! Järjetöntä.. Senpä vuoksi en juuri itsekään kirppikselle esim vaatetta vie myyntiin, kun en tiedä, miten hinnoittelisin..

    Uskon, että vauvojen / lasten lelut menevät hyvin kaupaksi.. :) Jos barbin / ponien hinnaksi laitat 3euroa, niin varmasti menevät kaupaksi.. Itse saattaisin maksaa 5 euroakin, jos on siistikuntoisia.. :) Vauvojen lelut ja kirjat pari euroa..

    Oma tuntumani on vaan se, että netissä myymällä saa paremman hinnan kuin kirppiksellä.. Esimerkkinä kaverini myi vauvan leikkimaton kirppiksellä 10eurolla, itse myin vastaavan tori.fissä 35eurolla :)

    -Pikku-tassun äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös sinulle hintavinkeistä!
      Täälläkin suurin osa on aika huonokuntoista, mutta kun jaksaa kierrellä ja penkoa helmiäkin löytyy! Nettikirppareilla taitaa monesta tavarasta saada enemmän, ainakin lastenvaatteet menevät aika helposti kaupaksi, mutta nyt tuota roinaa on sen verran, että koitan nyt helpommalla päästä kaikesta kerralla eroon;) Aikamoinen ero teillä hinnoissa kyllä oli;)

      Poista
  11. Vaatteet yleensä hinnoittelen välille 0,50-4€. Mitään kulahtaneita en edes kirpparille raahaa vaan mietin, ostaisinko itse ja jos vastaus on ei, menee tavara roskiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Vaatteiden hintaluokka minulla sama ja samalla ajatuksella itsekin laitan tavaraa myyntiin, huonokuntoiset roskiin. Tuo, että iettii mitä itse ostaisi on kyllä aika hyvä mittari tavaran kunnolla!

      Poista