sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Mustikka-aikaan



Mihin tämä aika oikein menee?
Kohta ainakin mainospostin mukaan on jo taas koulun alku ja heinäkuukin on jo hyvällä vauhdilla. Mansikka-aika on parhaimmillaan ja mustikatkin näyttävät pikkuhiljaa kypsyvän.


Meillä on tontin takaosassa pikkuinen metsä, jossa kasvaa paljon mustikoita ja puolukoita ja niitä sieltä joka kesä ollaan lasten kanssa ahkerasti poimittu. Viikolla huomasimme, että ekat mustikat olivat alkaneet jo kypsyä ja heti lapset rupesivat haaveilemaan mustikkapiirakasta.


Otimme mukit käteen ja teimme pienen mustikkaretken. Kyllähän siellä jo osa olikin kypsiä, mutta suurempi osa vielä vähän raakoja. Paras mustikka-aika taitaa olla siis vasta tulossa.

 
Sitkeitä poimijat kuitenkin olivat ja saimme kuin saimmekin pienet astiamme aika täyteen, vaikka suurin osa kyllä taisi paluumatkalla sujahtaa parempiin suihin..
 


Kotona piti sitten heti tehdä se mustikkapiirakka. Eikä mikä tahansa, vaan se paras, se äiti, mitä kaikki haluaa aina syödä. Ja kaikilla tarkoitetaan meidän perheen lapsia..


Olen kokeillut kaikkia hienoja reseptejä, mutta silti lapset haluavat aina tätä maailman helpointa ja yksinkertaisinta mustikkapiirakkaa. Tällä kertaa siihen ei niitä mustikoita riittänyt ihan niin paljon kuin ohjeessa on, joten piirakka oli enemmän sitä piirakkaa, mustikoita oli vain päällä koristeena. Ja sehän sopii lapsille, itse piirakka kun on heidän mielestään sitä parasta;)


Maailman helpoin mustikkapiirakka 
 
2 munaa
2 dl sokeria
100g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
 
Pinnalle 5 dl mustikoita
 
- vaahdota munat ja sokeri
- sekoita kuvat aineet keskenään ja lisää varovasti nostellen muna-sokeri -vaahtoon vuorotellen voisulan kanssa
-lopuksi lisää maito taikinaan
-kaada taikina leivitettyyn piirakkavuokaan ja ripottele mustikat päälle
-paista 200 asteessa noin 20 min, kunnes pinta on kullankeltainen




Onko teillä tehty jo mustikkapiirakkaa?
 
Olisi kiva saada vinkkiä hyvään ohjeeseen,
tämä meidän kun on tosiaan enemmän lapsien makuun..

6 kommenttia:

  1. Nyt rupesi tekemään mieli mustikkapiirakkaa, täytyy varmaan poiketa katsomaan josko lähimetsässä olisi mustikat kypsyneet :) Kiitos ohjeesta näyttää niin hyvältä että kokeilen sitä seuraavaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapiirakka on kyllä hyvää;) Toivottavasti löysitte mustikoita ja saitte hyvän piirakan aikaan. Kerro sitten, jos tällä ohjeella teit, oliko teillä suosikki!

      Poista
  2. Oi kuinka ihanaa! Vielä ei mustikoita täällä ole kerätty, pakkasessa vielä reilusti. Mustikkapiirakka on niiiin hyvää! Ja vaniljajäätelön kera tietty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kaikki rakastavat mustikoita ja pakkanen on ollut jo huhtikuusta asti niistä tyhjä:( Siksi kai lapset niin innolla niitä poimimaan lähtivätkin:)
      Itse tykkään myös mustikkapiirakasta juuri vaniljajäätelön kanssa, lapsille maistuu enemmän vaniljakastike.

      Poista
  3. pitääkin kohta hipsiä metsään katselemaan että oisko jo mustikoita =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa mennä kurkkimaan, täällä ainakin alkavat pikkuhiljaa kypsyä.

      Poista