lauantai 19. heinäkuuta 2014

Seikkailuja puistossa

Lomamatka Tanskaan on tehty ja vähän sen jälkeen on ehditty jo hengähtääkin. Vanhempien mielestä kotona lomailu (jos sitä nyt siksi voi kutsua, kun siellä listalla odottaa vaikka ja mitä hommaa..) olisi kaikkein ihaninta. Mutta koska perheeseemme on siunaantunut kolme erittäin eloisaa ja levotonta lasta, on ohjelmaa pitänyt koittaa järjestää vähän joka päivälle. Isommat lapset onneksi huolehtivat ohjelmapalveluistaan kyydityksiä lukuunottamatta kiitettävän omatoimisesti, mutta tulevalle eskarilaiselle pitää koittaa itsekin jotain välillä järjestää. 


Kavereita on kaikilla onneksi ihan tässä naapurustossa kivasti, mutta sitten kun on monta sellaista päivää peräkkäin, kun kaikki kaverit ovat kadonneet lomailemaan ja mikä pahinta tietysti jonnekin maailman ihanimpaan paikkaan, Lintsille, Särkänniemeen tai muualle.. pitää koittaa keksiä jotain vähän kotiympyröitä mielenkiintoisempaa puuhaa.


Täällä Turun seudulla on oikeasti aika paljon kaikkea tosi kivaa puuhaa lapsille, kun vaan viitsii vähän liikkua omalta pihalta kauemmas. On Muumimaailmat, Väskit, Turun linnat, Kuralan kylämäet, JukuParkit , HopLopit, LeafArenat, Caribiat ja vaikka mitkä. Ja nämä yleensä kaikki tulevat ehdotuksina lapsilta, kuin apteekin hyllyltä, kun ruvetaan pohtimaan, mitä tehtäisiin. Monessa kivassa tekemisessä on ongelmana se, että tällä porukalla päivään saa helposti hujahtamaan rahaa runsaasti.


Onneksi täältä Turun seudulta löytyy myös vaikka mitä ihania juttuja ihan ilmaiseksikin. Yksi meidän ehdottomista suosikeista, sellainen mitä myös mieluusti retkikohteeksi ehdotetaan on Seikkailupuisto, seikkis. Olen Seikkiksestä aiemminkin kirjoitellut (ainakin täällä, täällä ja täällä).

 
Tänä vuonna emme ole poikkeuksellisesti vielä kertaakaan ehtineet alkukesästä Seikkiksessä käydä ja nyt perjantaina olikin eka kerta, kun sinne suuntasimme ylimääräisiä höyryjä pois päästelemään ja Pikkuveljen parasta ystävää tapaamaan.   
 

Edelleen pojilla näyttää olevan samat tutut kulkureitit ja mielipuuhat. Ja jopa sama paita on näköjään päällä, kuin viime vuoden postauksen kuvissa, tosin kokoa isompana;) Tällä kertaa keli oli niin lämmin, että olimme varanneet uikkarit ja veneen mukaan ja suurin osa päivästä menikin laivoja uittaessa.


Uutena juttuna oli tänä vuonna kokonaan uusittu liikennepuisto. Ja se oli kuulkaa hieno! Liikennevalot, kivat pikkuiset talot ja hienot istutukset. Ja jalankulkijoille omat reitit. Pojat (ja jopa Neitikin,  joka tuli mukaan vähän vahingossa, Bestiksensä kanssa) olivat todella innoissaan liikennepuistosta ja loppujen lopuksi ajelivat siellä kaksi vuoroa putkeen.

Äidin näkökulmasta iso plussa olivat nuo jalkakäytävät, nyt liikennepuistoon pääsi vähän katsomaan lasten perään, meillä kun ei ihan vielä eskarilla nuo liikennesäännöt olleet hanskassa..


Vesi veti puoleensa niin isoja kuin pieniäkin. Porukan pieninkin, ikää 1v 3kk pääsi myös onneksi vähän osallistumaan vesileikkeihin.Laivojen uitto oli päivän paras juttu. Niin Pikkuveljen ja hänen parhaan kaverinsa kuin aika monen muunkin mielestä.


Kiipeilyä ja keinumistakin ehdittiin vähän kokeilla.Ja kun päästiin 5 tunnin puistoseikkailun jälkeen autoon istumaan,
takapenkiltä kuului heti

Äiti, koska tullaan uudestaan.
Heti huomennako?
 
Viikonlopuksi on muita suunnitelmia, kivoja sellaisia.
Niistä lisää ehkä myöhemmin.
 
AURINKOISTA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!
 
 


4 kommenttia:

 1. Voi mekin ollaan liikennepuistossa käyty. Ihanaa! Harmi kun lapset kasvaa nopsaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikennepuistot ovat kivoja ja tämä Seikkisen puisto oli nyt kiva, kun se oli uudistettu. On kyllä todella harmi, että lapset kasvaa, moni kiva asia jää pois ohjelmasta noilla isommilla.

   Poista
 2. Kiitos tästä, oikein ajankohtainen postaus meille. Ollaan huomenna aamulla Turussa kotiinpaluumatkalla ruotsin autoreissulta, ja ollaan mietitty jotain kivaa ilmaista/edullista puuhaa Turussa. Suunnataan siis seikkailupuistoon huomenna :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oli hyödyllinen postaus ja sopivana ajankohtana. Toivottavasti teillä oli mukava Seikkisreissu:)

   Poista