lauantai 7. syyskuuta 2013

Mukavuudenhaluisen housuongelma

Meillä on nyt syksyisempien ilmojen alettua tullut akuutti ongelma. Koska kalsarikelit ovat ohi (Pikkuveli on siis tunnettu siitä, että kaikkein mieluiten oleilisi aina ja kaikkialla pelkissä kalsareissa..) ja tarha alkanut, on pikkuhiljaa pitänyt kaivaa kaappien kätköistä päälle housuja.


Kalsarisankari, kuten häntä kotona kaikella rakkaudella kutsutaan, ei mielellään arkena käytä farkkuja eikä muitakaan kiristäviä vaatekappaleita ja tarhavaatteina onkin hänellä ollut aina jonkilaiset collarit tai muut vastaavat.


 Luottomerkeiksi meillä collarien osalta on noussut ehdottomasti GAP sekä ME&I. GAPilla on ollut monta vuotta mallistossa suoralahkeisia mukavaa ohutta collegekangasta olevat siistit collarit ja ME&I:lta on joka vuosi löytynyt loistavan mallinen Puffy pants joko froteisena tai velourisena. Muita ei juuri olla pitkään aikaan käytetty.

 


Kuva lainattu täältä

Nyt kun tajusin, että lahkeet ovat liian lyhyet, ryhdyin heti suunnittelemaan tilausta GAPille. Pieneksi jääneet housut ovat toddler -puolen isointa kokoa 5 ja kun koitin etsiä isojen poikien puolelta samaa mallia, huomasin, ettei sitä löydykään. Vähän vastaava malli löytyi, mutta siinä on isot reisitaskut, jota Pikkuveli ilmoitti inhoavansa..Muut mallit olivat sitten kuvien perusteella vähän turhan collegehousumaisia..  


Gapin sivuilla surffailin ennen ME&I -malliston julkaisemista ja ajattelinkin sitten, että odotan Puffy pantseja. Mallisto julkaisitiin ja pettymys oli todella suuri, kun tajusin, ettei tuota loistavaa, monta kautta jo myynnissä ollutta mallia enää ollutkaan. PÖH! TArjolla olevat mallit eivät kyllä ainakaan minussa saaneet mitään ihanstusreaktioita aikaan. Mustien baggy-mallisten housujen malli näyttää minun silmääni erittäin oudolta ja huonosti istuvalta. JA ne velourhousut vaan ovat liian retrot minulle raitoineen. 



Nyt olenkin täällä vähän hätää kärsimässä, tarhahousut puuttuvat lähes kokonaan. Nyt kaipailisinkin vinkkejä ja kokemuksia erilaisista collareista ja vastaavista.
 
 
Millaiset collarit
teillä on käytössä
ja ennenkaikkea mistä saisi kivoja,
laadukkaita,
 siistejä
ja suht kapeita housuja tarhalaiselle?

Gapin ja ME&I:n housuja saa myös tarjota meille,
ostan mieluustihyväkuntoisia koossa 6(gap) ja 122/128cm (Me&I) !




20 kommenttia:

  1. Meillä on sama ongelma pojan kanssa. Kaapissa on monta paria collareita eri merkeiltä, jotka eivät syytä tai toisesta käy. Vyörärön kiristysnarut ei toimi päiväkoti-ikäisellä, kun pitää päästä itse vessaan ja saada housut jalkaan vessareissun jälkeen. Minä ja poika olemme tykänneet Mini Rodinin fleecehousuista (ja collegehousuista). Popilla on yksi malli mikä pysyy ylhäällä. Kapeita trikooleggareita löytyisi monelta merkiltä, mutta olen miettinyt, että käyttävätkö pojat niitä päiväkodissa vai onko ne "tyttöjen juttu"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) MÄ jotenkin luulin, että pokien kanssa kaikki on helpompaa;) Kiristysnarut ovat tosiaan epäkäytännölliset, noissa GAPeissä ne ovatkin vaan tuollaiset koristeet. Mini Rodinin on meille muutenin vähän vieras, pitänee tutustua housuihin tarkemmin! POPit olenkin kokonaan unohtanut, viime vuonna niitä taisi olla parit ja olivat tosiaan hyviä. POPille siis:)
      Noita kapeita leggareita on nyt aika paljon tarjolla pojillekin, minä en osaa ajatella niitä tuolle Pikkuveljelle, minun silmään ne ovat ehkä aavistuksen tyttömäisiä, vaikka monella pojalla niitä näkeekin.

      Poista
  2. Meillä asustaa tyttölapsi, mutta jonkinlaista kokemusta erilaisista collareista on. Puman collegehousut on pysynyt tosi siisteinä, poikien malli on leveä, tyttöjen taas kapeampi ja nätimmin istuva. Eikä housuista päällepäin näe, että on tyttöjen housut ;). Koot on tosi nafteja, 130cm tytöllä käytössä sekä tyttöjen, että poikien malli koossa 140cm ja menee nippanappa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on parit Pumat isovelje- ja isosiskon perintönä ja niissä on tosiaan kiva malli, mutta ainakin nuo meillä oleva ovat vähän turhan paksua matskua meidän hikipallerolle. Pitänee tsekata, josko nykyinen malli olisi vähän ohuempaa.

      Poista
    2. Poikien malli meillä on kanssa paksumpaa, tyttöjen vähän ohuempaa.

      Poista
    3. Pitää koittaa metsästää se tyttöjen malli jostain, jos vaikka löytyisi ilman mitään tyttömerkkejä;)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tämä olikin ihan uusi merkki, mistäs noita löytyy? Ohuita olisi nimenomaan hakusessa.

      Poista
  4. Gantilla on ainakin tytöille tosi kiva suora malli ja pysyy hyvänä pesuissa. Samanlainen mukavuudenhaluinen hengailija meilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ganteja on aiemmin ollut ja ne on myös ihan huippuja. Isojen poikien malliston collareita en ole nähnyt pitkään aikaan missään myynnissä, olisiko vinkkiä?

      Poista
    2. Mä oon ostanut sieltä ysmystä aina kasan ja täytyy myöntää etten muista niihin missään kaupassa törmänneeni. Pompilla on muuten paljon housuja, onko ne kaikki liian paksua?

      Poista
    3. Voihan Ysmy, sinne kun ei ole mulla mitään mahhdollisuutta koskaan tulla:( Pompilla on paljon collareita, mutta ainakin viime kaudella ne oli kaikki niitä baggy-malleja, joista en todellakaan tykkää. Tätä kautta en ole vielä collareiden osalta katsastanut, pääsen kutsuille vasta parin viikon päästä.

      Poista
  5. Meillä on kapoinen tyttö, jolle parhaat housut on Lindexin perusvelourit. Nextin housut on myös hyvänmallisia. Olen lakannut tilaamasta kalliita, kun halvat sopii paremmin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lindexin poikien malliston collarit ovat meidän pojalle vähän turhan leveät, pitää varmaan tsekata se tyttöen puoli;) Velourit on myös hyviä, mutta 122cm on meille jo nafti, isojen puolella ei minusta ole vastaavaa. Nextin olenkin kokonaan unohtanut, pitää tsekata tarjonta!

      Poista
  6. Meillä on myös nuo Me&i froteehousut suosikit hoikkeliinillä. Espritin peruscollarit ovat myös kivan malliset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me&I:n puffy on kyllä tosi hyvä malli, harmi, ettei sitä enää saa.
      Esprit on myös kokonaan unohtunut, kiitos vinkistä!

      Poista
  7. Oon tykänny hm:n hinta-laatusuhteesta housujen osalta ja uusimmat housut yllättivät positiivisesti. Meilläkin hoikka poika ja nämä housut pysyivät jalassa ja olivat melko kapeat. http://www.hm.com/fi/product/07985?article=07985-E

    Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. H&M housuja meilläkin on ollut joitakin ja ollaan myös niistä tykätty. Viime vuonna poikien malli on vähän turhan leveä minun makuuni, mutta tuo malli näytti nyt kyllä sopivan kapoiselta. Pitää mennä kokeilemaan livenä, tuossa kuvassa malli oli ehkä vähän sellainen baggy-mallinen, onko sellainen livenäkin?

      Poista
  8. Miekin meinasin Nextiä ehdottaa, sieltä olen meidän neidille löytänyt kivoja housuja ja siellä on sellaisia lökömallisia farkkujakin joustavalla vyötärönauhalla. Jos siis sillä saisi harhautettua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Next on jostain syystä kokonaan pääsytkin unohtumaan, kävin viikolla niitä katsastamassa ja siellähän oli valikoimaa vaikka kuinka! Nyt pitäisi osata valita vaan sopiva malli;) Farkut eivät oikein kelpaa, vaikka olisi vyötärönahua kuinka joustavaa, kangas on kuulemma liian tönkköä..:)

      Poista