sunnuntai 11. elokuuta 2013

Pitääkö kaikki aina ostaa?

Kuten olen jo useaan otteeseen aiemmin maininnut, meillä on tänä kesänä ollut aika monet juhlat ja juhlavaatteita on saanut miettiä niin itselle kuin lapsillekin ihan riittävästi. Tytöille löytyy vaihtoehtoja niin mekoista kuin kengistäkin helposti melkein makuun kuin makuun. Pojille tuntuu olevan tarjolla vähän vähemmän kivoja vaihtoehtoja. Erityisesti kenkäpuolella on vaihtoehdot monesti pojilla vähissä.

Vaikka meilläkin on ollut monet juhlat, mietin tosi pitkään poikien kohdalla millaisilla kengillä lapset juhliin menevät. Pikkuveljelle kaapista löytyi Isoveljen vanhat siistit tummanruskeat purjehduskengät, Isoveljelle ei mitään. Isoveljellekin onneksi löydettiin samanlaiset Timberlandin klassikot. Niillä ja valkoisilla tennareilla, juhlista riippuen, ovat pojat tämän kesän siis juhlissa kulkeneet.

 
Purjehduskengistä juhlakenkenkinä voi olla montaa mieltä, samoin kuin niistä valkoisista tennareista / Converseista. Citymami kirjoittikin tästä hetki sitten hyviä huomioita tyttöjen näkökulmasta:)
Minusta ne sopivat mainiosti pojille vähän siistimpäänkin menoon, jos vaatteet ovat myös rennommat. Meillä nuo kengät on yhdistetty beigeihin chinoksiin ja pellavapaitoihin.
 
Olen sitä mieltä, että jos yläosa on astetta vielä siistimpi, eli mustat suorat housut ja paitapusero esim. liivin kanssa, harkitsisin kengiksikin jotain muuta. Samoin talvella nuo valkoiset tennarit ja purjehduskengät eivät kyllä minusta täytä siistin pukeutumisen kriteerejä. Talvisiin juhliin meiltä on löytynykin mustat siistit nahkakengät.
 
Poikien juhlakenkä KOOT 24-35

Normaalisti niitä siistimpiä juhlia taitaa kutenkin olla aika harvakseltaan, joten jos haluaa, että kaapista siistit kengät aina löytyy. pitää niitä aika tiuhaan tahtiin ostaa. Meillä ainakin on aina käynyt niin, että ennen juhlia on tajuttu, että ne kaapissa odottavat ovat TAAS liian pienet..Mikäli lapsia on monta, oman perheen sisällä kierrättäminen onnistuu, mutta meillä kävi viime talvena niin, että Isoveljen vanhat koot eivät osuneetkaan kohdilleen, kaapista löytyi liian pieniä ja liian isoja. Jouduttiin ostamaan siis uudet. Voi kunpa olisin tiennyt silloin MINIMONON juhlakenkien vuokrauspalvelusta!


MINIMONOsta saa siis vuokrata viikoksi kerrallaan siistejä lasten juhlakenkiä. Malleja on erilaisia sekä tytöille että pojille ja kokojakin 18-35. Kengät voi vuokrata MINIMONOn nettikaupasta tai niitä voi käydä sovittamassa Museokadun LITTLE COPENHAGENin puodissa, josta löytyy muutkin MINIMONOn kengät. Nettisivuilta löytyy hyvät ohjeet kengän koon arviointiin, joten sopivan kengän tilaaminen on helppoa.

Vuokraushintakin on minusta kohtuullinen, 10e / viikko. Nettikaupasta vuokrattaessa tähän päälle tulee postikulut 7,90, joka sisältää myös kenkien palautuskulut postitse.

Minusta idea on todella loistava, juuri tällaisia palveluja tarvittaisiin enemmänkin. Minusta ihan kaikkea ei välttämättä aina tarvitse ostaa omaan kaappiin! Meillä on pikkulintujen mukaan tiedossa juhlaa myös tulevana talvena ja nyt jo tiedän, että Pikkuveljen juhlakenkätilanne on huono. En todellakaan aio ostaa uusia hänelle, vaan klikkaan itseni MINIMONOON :)

Mitäs mieltä olette juhlakenkien vuokrauksesta?
 
Onko jollakulla kokemusta palvelusta?
 
P.S. Muistakaa MINIMONOn kiva alekoodi, kaikista tuotteista -10% koodilla eloisat!
 
P.P.S. Muistakaa osallistua PikkuHelenen 30e lahjakortin arvontaan tästä!

10 kommenttia:

 1. Ihan mainio idea, jota todellakin käytän, jos tulee sen sortin viralliset juhlat, ettei Converseilla voi mennä! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta myös todella loistava idea, kaikkiin juhliin kun ei niillä tennareilla viitsi eikä edes voi mennä!

   Poista
 2. Mainio idea tuo kenkien vuokraus! Todellakin harmittaa usein hommata lapsille juhliin kenkiä ja maksaa niistä paljon, sitten käytetään niitä kenkiä ehkä yhden kerran ennen kuin ovatkin jo pienet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Yksien juhlien vuoksi on todellakin harmittavaista ostaa uusia kenkiä, harvemmin niitä juhlia ihan kuitenkaan joka viikonloppu on!

   Poista
 3. Tosi hyvä idea, harmittaa monesti ostaa juhliin kenkiä ja sitten ne on jo pienet kun niitä tarvittaisiin seuraaviin juhliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin todella loistoidea. Meillä ainakin aina se jalka ehtii kasvaa sopivasti, että pitää kamalalla kiireellä uusia koittaa jostain löytää. Nyt tietää, minne seuraavaksi suunnata kaupan sijaan!

   Poista
 4. Ideahan on varsin loistava! Meillä aiankin jalat kasvaa hurjaa vauhtia ja aina on kengät pienenä, mutta toisaaltaa meillä menee kaikki lasten vaatteet siskon perheelle kiertoon, joten jotain hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin idea on loistava! Meillä sukulaisten tai kavereiden lasten kesken on kierto aika vähäistä, ikäjakuma on sen verran vääränlainen. Se onkin kätevää ja ekologista, jos tuollalailla kiertää!

   Poista
 5. Oikein hyvä idea. Meillä ainakin hienompia juhlia osuu kohdalle tosi harvoin. Ostaisin luultavasti kengät joita voisi sitten käyttää muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin hyvä idea! Tytöille onkin helpompi ostaa muuhunkin tarkoitukseen sopivat kengät, mutta meillä ainakaan pojat eivät siistimpiä kenkiä juuri muualla kuin juuri noissa siisteissä menoissa käytä. Yhtä kertaa varten monesti on turhaa ostaa, varsinkin kun jalka kasvaa nopsaan.

   Poista