Ehdottomat suosikit ovat tietysti spaghetti bolognese ja kalapasta. Lasagne, makaroonilaatikko ja kanapastakin maistuvat. Ja tässä taitaa ollakin se valikoima, mitä arkena keksin tehdä.
Nyt kesälomalla on ollut vähän aikaa mietiskellä ja etsiskellä uusia reseptejä kokeiltavaksi. Osa on jäänyt kertakokeiluksi ja osa sellaisia, jotka jäävät takuulla arjen ruokalistalle.
Meidän lähinaapurissa sijaitsee puutarha, josta saa maailman ihanimpia tuoreita kasviksia ja erityisesti tomaatit ovat aivan superihania ja niitä meillä syödäänkin kesäaikaan ahkeraan. Vaikka tomaatteja syödään paljon, olen ollut aika huono käyttämään niitä ruuanlaitossa ja kun bongasin ihanasta Lumo Lifestyle -blogista tomaattipastan reseptin päätin heti kokeilla sitä.
Tomaatteja löytyi siis melkein omasta takaa, samoin valkosipulit ja yrtitkin, ainoastaan anjovis piti käydä kaupasta nappaamassa.
Tomaattikastike oli nopsa tehdä ja todella ihanan makuista. Lapset tykkäsivät kastikkeesta tosi paljon ja tämä tosiaan jää varmasti siihen arkiruokalistaamme.
Alla Lumon ohje suoraan lainattuna. Itse unohdin ostaa suolatonta voita ja hyvin toimi normaalin voinkin kanssa. Tomaatit pilkoin todella pieniksi kuutioiksi ja yrtit lisäsin kastikkeeseen jo keittovaiheessa muuten lapset eivät niitä syö..
Spagetti tomaattien ja anjovisvoin
kera
½ kiloa spagettia
4 ruokalusikallista suolatonta voita
2 anjovisfilettä,öljyssä, valutettuna
4 valkosipulinkynttä viipaleina
½ kiloa spagettia
4 ruokalusikallista suolatonta voita
2 anjovisfilettä,öljyssä, valutettuna
4 valkosipulinkynttä viipaleina
1 kg keskikoisia tomaatteja, lohkottuna
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Hienonnettuja tuoreita
yrttejä (persiljaa, rakuunaa, ja /
tai ruohosipulia)
Keitä spagetti; valuta, jätä
n. 1 dl kastikkeeseen
Samalla kuumenna voi isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Hauduta anjovis ja valkosipuli, sekoittaen usein, kunnes anjovikset hajoavat ja valkosipuli on pehmeää, noin 4 minuuttia.
Lisää tomaatit; mausta suolalla ja pippurilla ja paista sekoittaen silloin tällöin, kunnes tomaatit hajoavat, 8-10 minuuttia.
Sekoita pasta ja varattu pastankeittovesi; sekoittele pannulla kunnes kastike peittää pastan, noin 2 minuuttia. Koristele yrteillä.
Samalla kuumenna voi isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Hauduta anjovis ja valkosipuli, sekoittaen usein, kunnes anjovikset hajoavat ja valkosipuli on pehmeää, noin 4 minuuttia.
Lisää tomaatit; mausta suolalla ja pippurilla ja paista sekoittaen silloin tällöin, kunnes tomaatit hajoavat, 8-10 minuuttia.
Sekoita pasta ja varattu pastankeittovesi; sekoittele pannulla kunnes kastike peittää pastan, noin 2 minuuttia. Koristele yrteillä.
Kuulostaa herkulliselta ja nuo ruokakuvat tuovat veden kielelle :)
VastaaPoistaKiitos! Meillä ainakin tykättiin pastasta kovasti.
PoistaNam, näyttääpä herkulliselta :) Mikä puutarha on kyseessä, oon täältä Turun seudulta etsinyt hyvää puutarhaa? :)
VastaaPoistaKirsi
Kiitos, Makukin oli herkullinen 😉 Puutarha on Nousiaisissa sijaitseva Puurin puutarha, suosittelen lämpimästi!
PoistaKiitos reseptistä! Herkullisia tomaatteja. Olisipa kiva, kun meidänkin lähistöllä olisi sopiva paikka, josta voisi hakea vihanneksia vaikkapa pyörällä :)
VastaaPoistaTomaatit ovat todellakin herkullisia! Meillä puutarhakle on niin lyhyt matka, että lapset käyvät itse kävellen tai skootilla vihannekset hakemassa, aika luksusta ;)
Poistaihanan näköistä! niin tuoreen näköisiä kyl noi vihannekset :)
VastaaPoistaPret-a-Porter-Sini
Voi kiitos kivasta kommentistasi Sini! Vihannekset ovat todellakin tuoreita, aamulla niitä aina käydään suoraan puutarhalta hakemassa:)
Poista