Ohjeen olen monta vuotta sitten napannut jostain blogista, valitettavasti en ole lähdetietoja ylös laittanut, joten en nyt osaa sanoa minne kunnia maailman parhaista kekseistä pitäisi osoittaa.
Keksit on helppo tehdä ja ne myös katoavat kaapista helposti;) Perustaikina on itsessään jo hyvää, mutta tottakai nuo sattumat tekevät kekseihin sen lopullisen silauksen. Olemme aikojen kuluessa kokeilleet erilaisia sattumia, toffeeta, M&M -karkkeja, pätkistä jne. M&M -karkit ovat olleet aina lastenkutsujen suosikkeja, mutta kaikkein parhaaksi on sattumaseokseksi on osoittautunut tumman (70%) ja valkoisen suklaan, hasselpähkinärouheen ja mantelijauhon sekoitus.
SUKLAACOOKIESIT
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
220 g pehmeää voita
1,8 dl hienosokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,5 dl rouheasti pilkottuja pähkinöitä
1 tl ruokasoodaa
220 g pehmeää voita
1,8 dl hienosokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,5 dl rouheasti pilkottuja pähkinöitä
Sekoita jauhot, sooda ja suola.
Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri, kunnes koostumus on kermaisan pehmeä.
Lisää munat voi-sokeriseokseen yksi kerrallaan. Vatkaa molempien jälkeen hyvin.
Lisää jauho-sooda-suola -seos vähitellen muna-voi-sokeriseokseen ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää sattumat.
Lusikoi leivinpaperille pieniä, noin ruokalusikallisen vetoisia kekoja. Keot saavat olla epämääräisiä nokareita. Ne kyllä uunissa tasoittuvat.
Paista 9-11 minuuttia 190 asteisessa uunissa, kunnes cookiesit ovat kullanruskeita.
Löytyykö muilta takuuvarmoja suosikkireseptejä?
Montako suurinpiirtein tällä ohjeella tulee? Pakko kokeilla! :)
VastaaPoistaPerusohjeella tulee noin pari pellillistä reilunkokosia ( noin 9/pelti) keksejä. Määrä riippuu tos paljon siitä, minkä kokoisia teet, minulla tuppaa tulemaan aina aika isoja;)
PoistaNäyttää todella herkulliselta. En uskalla kokeilla, koska rakastan cookieseja ja söisin varmaan kaikki itse :D
VastaaPoistaHerkullisia ovat! Minulla on vähän sama homma, tulee helposti itse napsittua, kun tekee. Onneksi meillä kuitenkin lapset hoitavat keksipurkin nopsan tyhjäksi;)
PoistaNami! Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla pian. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, ole hyvä;)
PoistaViimeinkin saatiin testatuksi näitä ja loistavia tuli! Uusi satsi tehdään parin viikon päästä tytön synttäripöytään. :)
PoistaVaarallisen herkullisen näköisiä keksejä! Ekstrapisteet tuosta, että keksit jäävät noin paksuiksi, eivätkä levähdä. Kokeiluun menevät :)
VastaaPoistaOva kyllä todellakin vaarallisia, katoavat vaarallisen helposti.. Tykkään myös tuosta, kun jäävät paksuiksi, ovat ihanan meheviä.
PoistaMä otin jokin aika sitten Turun Sanomista valkosuklaacookies ohjeen ja on aika vastaavanlainen kun sun ohje. Mä kans oon tuunannut ohjetta lisäämäällä joukkoon M&M. Helppoja keksejä siksi kun melkein aina aineet on kotona (valkosuklaata kun ei oikeen muuten tuu syötyy, oon joskus syöny liikaa...)
VastaaPoistaPitää testata näitä joku päivä :)
Minulta onkin TS:n ohje mennyt ohi, tällaisia samantapaisia löytyy kyllä paljon. M&M -karkeilla saa hauskaa väriä kekseihin. Ja nämä on tosiaan helppo ja nopea tehdä ja ainekset löytyy melkein aina kotoa (paitsi meillä tuo suklaa, lapset napsivat jopa nopsaan valkosuklaan ja jopa tumman suklaan, jos sellaista kaapista löytävät..)
PoistaKiitos, tämä menee kokeiluun! Vaikuttavat superhyviltä!!
VastaaPoistaOlepa hyvä;) Suosittelen kyllä kokeilemaan, ainakin meidän makuun ovat.
PoistaIhana resepti. Olen tehnyt vähän vastaavia karpalokeksejä. Niihinkin tuli tuo fariinisokeri ja karpalot antoivat purutuntumaa. Nam!
VastaaPoistaResepti on kyllä tosi hyvä, valitettavasti en voi kunniaa siitä itselleni ottaa;) Oi, karpalokeksit kuulostavat myös herkullisilta, olisi kiva saada niiden ohje!
PoistaPaljonko olet käyttänyt tuota mainitsemaasi mantelijauhoa antamaan sopivasti makua? Korvaatko sillä osan vehnäjauhoista vai tuleeko sitä niiden lisäksi? :)
VastaaPoistaOlen korvannut osan (noin 0,5 dl) pähkinärouheesta mantelijauheella, antaa minusta kivasti makua. Tämä oli vähän vahingossa oivallettu, ostin macaronseja varten kerran liian rouheaa mantelijauhoa ja koska macaronsit siitä eivät onnistuneet, piti se käyttää johonkin muuhun ja kekseihin laitoin. Sen jälkeen olen mantelijauhoa aina kekseihin lisännyt.
PoistaOkei kiitos vinkistä! :) meillä testattiin eilen näitä ihanuuksia ja hyviä tuli kyllä! Ensi kerralla taidan kokeilla sitä mantelijauhoa myös! :)
PoistaOle hyvä, kiva kuulla, että tykkäsitte! Mantelijauhoa kyllä minusta kannattaa joskus testata. Iloisia leivontahetkiä ♥
PoistaMikä olisi paras tapa säilyttää keksit??
VastaaPoista