tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kesävieraat

Asumme kohtuullisen uudella asuinalueella ja monta kesää on mennyt enemmän ja vähemmän kuunneellessa naapuritalojen rakentamisesta aiheutuvia erinäisten koneiden ja laitteiden ääniä. Linnunlaulua ei juuri ole päässyt kuuntelemaan. Viime kesän lopulla bongasimme ensimmäistä kertaa eri lintujen ääniä ja siellä joukossa luulimme olevan myös pöllön huhuiluineen. Huhuilu osoittautui kuitenkin sepelkyyhkyksi.

Tänä keväänä kuulimme jälleen huhuilua oman tonttimme takametsästä ja pian totesimmekin ainakin yhden sepelkyyhkypariskunnan muuttaneen lähistölle. Alkukeväästä kyyhkypariskunta vietti ahkerasti aikaansa talomme katolla ja pihalla olevassa valtavassa vanhassa männyssä.

Toukokuussa, kun trampoliini kasattiin männyn alle, aloin ensimmäistä kertaa miettiä, onko sepelkyyhkypariskunta sittenkään niin kiva kesäviesras tontillamme. Monena aamuna ja iltapäivänä, kun joku lapsista halusi mennä hyppimään trampalla, piti tramppa ensin puhdistaa kamalasta määrästä linnun - siis sepelkyyhkyn - kakkaa. Yäks.

Tramppaa käytetään sen verran ahkeraan ja äänekkäästi, että kakkaongelma korjantui itsestään vajaan viikon jälkeen. Eikä kyyhkypariskuntaa enää sen jälkeen männyllä juuri näkynyt. Ilmeisesti liian meluisa ja vilkas paikka. Sopi minulle.


Toukokuun jälkeen kyyhkyistä ei ole ollut vaivaa ja ajattelin jo joku ilta, että koska huhuilukin on jotenkin mukavan rauhoittavaa, taitaa se kyyhkypariskunta ollakin ihan kiva kesävieras.

Olimme pari viikkoa kesäkuun lopulla matkoilla ja kun palasimme, on minun pitänyt tietysti pyykätä matkapyykkiä ahkeraan. Ilma on ollut suotuisa pyykin ulkona kuivattamiseeen ja meillä on takapihalla takametsän siimeksessä pyykkinarut.


Pyykkinaruille viedessäni pyykkiä ja sieltä hakiessani kuivat pois on löytynyt liian usein ikäviä yllätyksiä. Ystävämme kyyhkyt ovat ilmeisesti ottaneet takametsän ja pyykkinaruni oleskelupaikoikseen ja kakkaa on siellä täällä. Välillä telineessä, välillä pyykeissä. Yöks :(


Googlailin vähän tarkempaa tietoa kyyhkyistä. Linnun metsästysaika on normaalisti 10.8.-  31. 10., mutta riistanhoitopiirin luvalla sitä voi metsästää myös 1.6–9.8.

Mahtaisinkohan saada luvan
jo nyt ?

6 kommenttia:

 1. Nyt vaan kaikki vanhat cd-levyt roikkumaan puiden oksiin - eikös se ole se keino ;)?
  Yäk ja inhottavaa, mutta en kovin pidä linnuista yleensäkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tuollaista pitää kyllä koittaa keksiä. Vähän mies noita puita tuosta haevensi ensihätään, mutta ei se ainakaan heti ongelmaa tuntunut poistavan :( Minäkään en ole koskaan mikään erityinen lintufani ollut, enkä varsinkaan tämän jälkeen..

   Poista
 2. Hyi yöks :( toivottavasti pääsette eroon vieraista, mutsilla pitää niitä muovikäärmeitä esim terassilla ettei linnut tule ja sitten säilkyn kuoliaaksi aina..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, yäks ja hyi :( Toivon todella, että saan ikävät naapurit häädettyä!

   Poista
 3. No hyi! Luulisi luvan irtoavan tolla häiriökäyttäytymisellä :D

  Hieno uusi ulkoasu blogillasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hyi! Mies nauroi, että lupaa varten pitäisi varmaan olla joku, millä ampua:) Minusta mies voisi hyvin hankkia haulikon, olisipahan sitten varalla jo tytärtä varten ;)
   Kiitos, vanha olikin jo aika väsähtänyt;)

   Poista