tiistai 30. heinäkuuta 2013

Seikkis

Turussa Kupittaan puistossa sijaitseva SEIKKAILUPUISTO eli SEIKKIS on meidän lasten ehdoton suosikkipaikka. Edelleen.


Viime vuonna seikkiksestä jo kirjoittelin, mutta koska se on edelleen meidän lasten ykköstoive, jos kysytään, mitä tänään tehtäsiin, laitanpa tämän kesän tunnelmia tänne nähtäväksi.


Kuvat ovat kesän ekalta Seikkiskäynniltä kesäkuusta. Eka kerta meni vähän harjoitellessa varusteiden osalta, en taas muistanut kotoa lähtiessä, että Seikkiksestä löytyy vettä. Ja vesi tietää meillä yleensä ainakin märkiä kenkiä. Tällä kertaa kotiinlähtiessä oli koko poika märkä.


Meillä on joku hassu tapa aina aloittaa seikkisvierailu patsaspuistosta, jossa suurimmat höyryt päästetään pihalle. Siellä myös yleensä saadaan suurimmat vekit niin vaatteisiin kuin polviinkin.

 
Ja seuraavana matka jatkuu aina yleensä aidatulle leikkikentälle. Sitä on pakko aina vähän testata.


Vasta noiden jälkeen päästään itse seikkikseen, jossa loppuika singahdellaan paikasta toiseen vaihtelevalla tahdilla. Yleensä ensimmäinen kiinnostuksenkohde on tuo vesi. Ja yleensä retken alussa äiti jaksaa kieltää leikkimästä vedellä.

 
Tänä vuonna oli tullut taas uusi härveli ja se on jaksanut kiinnostaa koko kesän.


Kyllä kaikki entuudestaan tututkin kiinnostavat, varsinkin jos joku muu on jo paikalla. Ruorista on aika monesti tullut vähän kinaa. Laivaan ei kuulemma mahdu kuin yksi kapteeni.

 
Kiipeily on yksi ehdottomista suosikeista ja taidot ovat selvästi kehittynyt viime vuodesta. Ylös päästään todella nopsaan ja alastulokin alkaa jo sujua. 

 
Tämän kesän hitiksi meidän lapsilla on nousaut ehdottomasti iso "linnunpesäkeinu". Harmi vaan, että monesti siihen on kovat jonot ja siinä ei tietystikään voi kenua loputtomiin.
 

Ja sitten Seikkisessä on sitä vettä. Joka on kivaa, silloin kun on oikein varustautunut. Uikkarit kannattaisi kannattaa olla siis mukana. Ihanaa vilvennystä lämpiminä päivinä suihkulähteestä, joka menee välillä pois päältä ja välillä taas alkaa ruiskuttamaan vettä.Ja jos suihkulähteessä ei satu kastumaan, vettä riittää koko seikkiksen halki virtaavassa purossa. Puron reunoilla on kivat kivet, joista voi hyppiä virtaavan veden yli. Ja uittaa käsiä tai käteen sattuvia esineitä.
Meillä kyllä hypyt yleensä jossain vaiheessa sen verran epäonnistuvat, että kengät ovat enemmän tai vähemmän märät.


Märkiä kenkiä voi mennä kuivattelemaan pomppulinnaan. Niitäkin löytyy puistosta kahta sorttia, tavallinen ja valas. Valas on meidän suosikki.Ja mikäli kengät eivät ehdi kuivua, eihän niitä välttämättä tarvita.

 
Varsinkin kun löytyi kiva uitettava laivakin.


Tämän horjahduksen jälkeen oli koko poika läpimärkä ja lähdimme kotia kohti. Märkinä mutta iloisina.

 
Suosittelemme lämpimästi piipahtamaan Seikkailupuistossa,
mikäli lähellä liikutte!

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Olen miettinyt että tuonne pitäisi tehdä päiväretki joskus! :) Varmasti lapset ihastuisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kannattaa kyllä ehdottomasti piipahtaa Seikkiskessä, jos tänne suunnalle eksyy, tekemistä riittää monenikäiselle. Seikkiksen sivuilta näkee myös kesän aikana järjestettävää ohjelmaa, jota on runsaasti.

   Poista
 2. Moikka pitkästä aikaa! :)
  Olenkin unohtanut tämän kivan blogisi, ja nyt eksyin tänne uudelleen tuon Flowpark-postauksen johdosta. Aluksi en edes tunnistanut, että vanha tuttu blogihan tämä! :D Tuli ihan tunne, että pitäisikö aloittaa taas oman blogin kirjoittelu. Muistatkohan sinä enää minua? Kirjoitin Pienten tyttöjen maailma-blogia ja kerroin tyttäristäni Ompusta, Pimusta ja Typystä? :)
  No meni taas ihan jaaritteluksi. Mutta siis, käytiin tuolla seikkiksessä viime kesänä ja nuorin tykkäsi ihan hulluna. Esikoinen oli niin neitiä, että ei kuulemma yhtään tykännyt. Keskimmäinen kyllä viihtyi. Ajateltiin tänä kesänäkin vielä käydä siellä Turun suunnalla. Jos mennään, niin seikkiksessä pakko käydä!
  Mamatsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys Mamatsu, olipa mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa, tottakai muistan sinut ja blogisi! Olen joskus miettinytkin, mitä sinulle tapahtui, kun blogisi ei enää päivittynyt. Olisi kiva, jos herättelisit blogisi henkiin, täällä olisi ainakin yksi innokas lukija! Vinkkaahan, jos innostut!
   Flow Park on kyllä ihan mahtipaikka, sekin kannattaa ehdottomasti isompien kanssa testata! Seikkis on meidän lasten mielestä kuitenkin se paras, siellä on monenlaista tekemistä monen ikäisille.

   Poista