torstai 4. heinäkuuta 2013

Mansikkashow ja voittaja

Olen kesäihminen henkeen ja vereen ja rakastan kesän marjoja. Mansikka-aika on ihanaa. Tänä kesänä olen syönyt mansikoita harvinaisen vähän, enkä ole koskaan ollut vielä näin myöhään liikkeellä mansikoiden pakastuksen kanssa.


Olimme viime viikolla muissa maisemissa ja viikonloppukin meni juhliessa.  Maanantaina heräsin arkitodellisuuteen ja totesin, että mansikat on PAKKO hoitaa tällä viikolla pakkaseen.


Meillä on luottoviljelijä, jolta olen tottunut mansikat hakemaan jo omassa lapsuudessani. Soitto sinne siis. Suurin sato oli jo korjattu ja viljelijä kertoi, että seuraavat marjat kypsyvät vasta keskiviikkoon mennessä. Eilen kävimme sitten hakemassa marjat, joskaan emme saaneet ihan niin paljoa, kuin olisimme halunneet. 


Toisaalta kyllä siinä saamassammekin määrässä riitti ihan tarpeeksi perattavaa äidille. Lapset lupasivat urakassa auliisti auttaa, mutta ainoa apu, mitä heiltä loppujenlopuksi sain, oli syömisapu. Samaan tahtiin kun sain purkillisen perattua, toinen purkki tyhjeni. 


Mittatappiota taisi tulla aikamoisesti, mutta onneksi vähän saatiin sentään pakkaseeenkin asti. Talvella on ihana sieltä kaivaa välillä purkillinen kesää maisteltavaksi.

Pakastetaanko muilla kesän maut talteen? 


Masikkashow vei eilen kaiken energian, mutta tänään vihdoin sain aikaiseksi arpoa juhannusarvonnan voittajan. Onnettarena toimi Random generator. Osallistujia oli 28 ja arpoja yhteensä 46 .


Voitto osui arvalle numero 21, eli Katille, joka kirjoitti:

Kahdella arvalla mukana:) Hyvää Juhannusta! :)
 
ONNEA KATILLE!
Laitatko vielä sähköpostilla minulle osoitetiedot, niin saan korun matkaan!
 
Kiitos kaikille osallistujille,
seuraavaksi pitää varmasti arpoa jotain tytöille sopivaa.
Palataan siihen myöhemmin :)
 
 

4 kommenttia:

 1. Hih, juuri samasta asiasta meinasin postata :) Ostin viiden kilon laatikon toissa päivänä. Kotona tajusin, että pakastin kaipaa sulatusta ennen uusia marjoja. Eilen, kun piti sitten alkaa laitta niitä marjoja sinne, niin hups: jäljellä oli enää vajaa litra. Huomenna uusille ostoksille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Taitaa olla aika monessa perheessä ajankohtainen aihe:) Meillä oli 15kg mansikoita ja niistä sain pakastimeen 15 litraa, joten jonkinlainen mittatappio kyllä oli meilläkin :)

   Poista
 2. Oi kuinka kiva että voitin! :) Kiitos paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea voitosta, laitoinkin sinulle jo viestiä.

   Poista