sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Luonnollisempaa arkea

Syksyllä kirjoittelin siitä, kuinka kesän aikana heräsin pohtimaan kosmetiikan kemikaalikuormia erityisesti lasten kohdalla. Aihe tuli erityisen ajankohtaiseksi, kun teini-ikää lähestyvä Neiti on ruvennut yhä enenevässä määrin käyttämään meikkejä. 


Syksyn ja alkutalven ajan olemme yhdessä neidin kanssa käyneet ison prosessin läpi kosmetiikkapurteleiden ja puteleiden kanssa. Luonnonkosmetiikkamaailma on yllättävän mielenkiintoinen maailma ja omista ennakkokäsityksistäni poiketen tuotteita löytyy ihan joka lähtöön. Itselläni oli vähän sellainen ennakkokäsitys, että luonnonkosmetiikka on kaikki vähän sellaista tylsää ja harmaata, täysin vastakohta kaikelle muulle meikki- ja kosmetiikkamaailmalle. On ollut kiva huomata, kuinka väärässä ihminen voi ollakaan. Luonnonkosmetiikassa ei ole mitään tylsää tai harmaata, sieltä löytyy tuotteita ihan joka lähtöön, tyyliin ja ihan kaikissa hintaluokissa. 


Olemme tyttären kanssa todellakin löytäneet ihan uuden maailman ja pikkuhiljaa alkaa kosmetiikka tässä talossa olla pääosin luonnonkosmetiikkaa. 


Arkikosmetiikka, eli jokapäiväisessä käytössä olevat saippuat, shampoot, hoitoaineet ovat niitä kaikkien kuluvaisempia tuoteita ja niiden kanssa olemme päässeet kokeilemaan jo useampia tuotteita ja niistä on suosikit jo löytyneet ja niiden käyttö vakiintunut. Koska luonnonkosmetiikka on vielä uusi maailma, päätin valintoja tehdessäni luottaa olemassa oleviin sertifiointijärjestelmiin, kun etsin hyviä ja luotettavia tuotteita. Pro Luonnonkosmetiikka ry:n sivuilta olen tutustunut erilaisiin sertifiontisysteemeihin ja koitan pitää näitä mielessäni, kun uusia tuotteita valitsen. 


Koko perheen suosikkien etsintään meni jonkin aikaa, luonnonkosmetiikkatuottissa kun aika monesti on mukana erilaisia luonnollisia tuoksuja. Meillä on lasten allergioiden vuoksi aina käytetty hajustamattomia tuotteita ja tuoksuihin tottuminen on vienyt vähän aikaa. Myös maut tuoksujen suhteen eivät ihan koko perheellä ole samat, tällä hetkellä ainoastaan suihkusaippua on sama koko perheelle, shampoot ja hoitoaineet perheen pojilla taas omassa tuoksumaailmassaan ja meillä tytöillä omat :)


Kuivalle ja herkälle iholle sopivia tuotteita on löytynyt mm. Urtekramin valikoimista. Niitä  löytyy ihan meidän lähiPrismasta ja hinta samaa luokkaa, kuin meillä aiemmin käytetyt tuotteet. Jolien ihanasta Jolieboxista löytyi joulun alla Santen suihkusaippua, joka hurmasi meidät tytöt. Sitäkin löytyy lähiPrismasta, joten sekin on jäänyt käyttöön, samoin kuin muitakin Santen tuotteet.


Oma värjätty tukkani vaatii välillä vähän tujumpia shampoita ja niiden etsiminen on ollut haasteellista. Uusin löytö on ollut Maria Nilan tuotteet, jota löytyi Sokoksen valikoimista ja hetken käytön jälkeen tuntuvat vakuuttavilta. Näistä ei löytynyt mitään luonnonkosmetiikan sertifikatteja, mutta omaan käyttöön vaikuttivat kuitenkin vakuuttavilta.Käsisaippuaa tässä perheessä kuluu yllättävän suuria määriä ja hyvän saippua estintä on edelleen kesken. Urtekramin käsisaippuat kuivattivat kaikkien käsiä ainakin näin talviaikaan. Methodin saippuat olisivat kostumukseltaan lositavia, mutta purkki on pieni ja kuluu meillä hujauksessa. Näihin pitäisi saada täyttöpakkaus tai isompi paketti. Tämä alla oleva yksilö on ollut käytössä viime viikonlopusta asti..Projekti jatkuu edelleen luonnollisempaan suuntaan ja olisikin kiva kuulla teiltä 
kommentteja ja suosituksia hyvistä tuotteista!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti